13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası seçmesi niteliğindeki Kulüpler Karate Şampiyonası Gemlik’te yapılacak.

Kulüpler bazında en önemli organizasyonlar arasında yer alan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, 15-17 Mayıs tarihlerinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılacak. Şampiyona sonunda Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil edecek takımlar belli olacak.

Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ile Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşecek şampiyonaya Gemlik Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin birçok ilinden yaklaşık bin sporcunun tatamiye çıkmasının beklendiği şampiyona, kata ve kumite olmak üzere ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapılırken, toplam 8 dalda dağıtılacak kupalar sahiplerini bulacak.

Açılış Seremonisi, 15 Mayıs Cuma günü 17.00 – 17.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI SEÇMESİ

Gemlik ilçesinde yapılacak şampiyona sonunda 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek ekipler de netlik kazanacak.

Bursa’nın ev sahipliği yapacağı organizasyonda her kategoride ilk üç sırayı alacak kulüpler, 6-7 Haziran tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil etme hakkı elde edecek.

ESAT DELİHASAN: KARATENİN BAŞARISINDA KULÜPLERİN PAYI BÜYÜK

Türk karatesinin yükselen başarı grafiğinde kulüplerin önemine dikkat çeken Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Türkiye, bugün dünya karatesinde söz sahibi ülkeler arasında yer alıyorsa, bunda en büyük pay kulüplerimizindir. Çünkü sporcularımız, milli takıma hazır geliyor. Bu da başarımızın sürdürülebilir olmasında en büyük etken." ifadelerini kullandı.

Başkan Delihasan ayrıca, Gemlik’te yapılacak şampiyonada mücadele edecek tüm sporcu, antrenör, hakem ve idarecilere başarı dileğinde bulundu.