Rus rakibi Uraloclochkla’yı yenerek Avrupa CEV Challenge Kupası’nı müzesine götüren Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı, başarı öyküsünü anlattı. Takımın Baş Antrenör Emin İmen, 3 yıl önce birinci lige çıktıklarını ve herkesin ‘bu takım küme düşer’ dediğini hatırlatarak, inanılmaz bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Emin İmen, Cihan Haber Ajansı muhabirine başarı serüvenlerini anlattı. Takımı, 2009 yılında bölgesel ligde küme düşen bir takım halinde devraldıklarını hatırlatan İmen, "Biz hedefimizi o zaman belirledik. Bugün Avrupa şampiyonluğu ile serüven son buldu." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu süre içinde biz bir yıl üçüncü lig, iki yıl ikinci lig, 3 yılda birinci ligde mücadele ettik. Birinci ligde 3 yılda sporcularımla, teknik ekibimizle, yöneticilerimizle, Bursa halkı ile birlikte çok tarihi bir başarıya imza attık. Ligdeki ilk senemize 5 mağlubiyetle başladık, 6 maçta sıfır puanla başladık. Tüm voleybol camiasının ‘küme düşer’ dediği bir takım konumundaydık. Ama aynı sezon inanılmaz bir performans gösterdik. O sene Türkiye ligini 5. bitirdik. Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray gibi bu işe çok yatırım yapan takımların ardından bitirdik. Bana göre o sene ligin şampiyonuyduk. İlk senemizde Avrupa’ya gitme hakkı elde ettik. Onu unutamıyorum."

Avrupa şampiyonu oldukları son maçta büyük heyecan yaşadıklarını belirten İmen, "Son maçımızı da unutamıyorum. Çok çok önemliydi. 25 defa Rusya’da şampiyon olmuş, dünyada ekol olmuş bir ülkenin, 8 defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş bir takımla mücadele ettik. Ama inanılmaz mücadele ettik. Unutamayacağımız bir başarı elde ettik." diye konuştu.

İmen, hedeflerini önümüzdeki yıl da ‘Bursa’yı Avrupa’da temsil edecek bir derece yakalamak’ şeklinde ifade etti.

Yardımcı Antrenör Şahin Çatma ise başarıya inandıklarını dile getirdi. Çatma, geçen sene Avrupa’da şanssız bir süreç yaşadıklarını hatırlatarak, "Burada 3-1 yenip orada 3-0 yenilmiştik. Bu sene daha farklı bir takımla daha farklı bir sonuç alacağımızı düşünüyorduk. Rus takımına Rusya’da 3-0 yenildik. Ama bu bizim başaramayacağımız anlamına gelmiyordu. Veriler, bizim iyi servis attığımızda burada çok daha iyi sonuçlar alabileceğimizi gösteriyordu. Biz ona göre hazırlandık. Kızlar da çok mükemmel oynadılar. Sonuç bizim açımızdan şaşılacak bir sonuç olmadı." dedi.

Takımın Kaptanı Zeynep Seda Eryüz de çok mutlu olduklarını belirterek, "Sonuçta Avrupa kupasını kazandık ve Bursa’da takım sporlarındaki en büyük başarıyı elde ettik. Şuanda elde ettiğimiz başarının sarhoşluğundayız ama daha sezon devam ediyor." diyerek, şunları söyledi:

"Bugün tekrar antrenmanlara başladık. Final maçında inancımızı hiç kaybetmedik. Orada 3-0 kaybetmiştik ama evimizde çok iyi oynadığımızı biliyorduk. Hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik, seyircimize ve hazırlığımıza güveniyorduk. Kağıt üzerinde rakibimiz favori gözüküyordu, çünkü çok büyük başarılar elde etmiş bir ekipti. Bursa seyircisi de bize çok büyük destek verdi. Mutluluğumuz onlarla beraber büyüdü. Çok teşekkür ediyorum onlara da. İnşallah çok daha büyük başarılar gelir."