Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek yarı finale yükselen Bursasporlu futbolcuların hedefi, Bursa'da oynanacak final maçında finalist olarak sahada olmak.

Bursaspor’un başarılı kalecisi Harun Tekin, maça iyi başladıklarını, baskılı başladıklarını, ancak duran toptan bir gol yediklerini ve geriye düştüklerini belirterek, "İkinci gol de kötü bir goldü. Mücadelemizi bırakmadık. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Maçı çevireceğimize inanıyorduk. Devre arasındaki konuşmalarımızda maçı çevireceğimize inanıyorduk. Ve maçı çevirdiğimiz için çok mutluyuz. Taraftarımıza armağan ediyoruz. Tabi ki kupayı almak istiyoruz. Geri düştüğümüz birçok maçı bu sezon çevirdik. O gücümüzü biliyorduk. Yine çevireceğimize inandık. İnancın zaferi diyebiliriz. Turu geçtiğimiz için mutluyuz." dedi.

OZAN TUFAN: FİNAL BURSA’DA OYNANACAK, BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Genç yetenek Ozan Tufan ise 2-0 geriye düştükleri maçı çevirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Gençlerbirliği'nin güçlü ve iyi bir takım olduğunu, kendi sahasında iyi oynadığını ve bu nedenle zorlandıklarını da belirten Ozan, şunları kaydetti:

"Büyük takım olduğumuzu Konya’da olduğu gibi burada da kanıtladık. Herkesi kutluyorum. Maçtan sonra büyük sevinç vardı. Çok iyi oynadık ama pozisyonları değerlendiremedik. Turu geçtik ama şimdi Fenerbahçe maçına hazırlanacağız. Bizim için de iyi bir motivasyon oldu. Oraya da en iyi şekilde gidip galibiyeti alıp gelmek istiyoruz. Kupada ise final Bursa’da oynanacak. Onun için bu kadar çaba sarf ediyoruz. Bu bizi heyecanlandırıyor. Gelen taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim."

Ozan Tufan, 2 gol atan takım arkadaşı Volkan Şen için yaptığı açıklamada ise "Keşke 3 atsaydı. Daha çok atabilirdi. Çok iyi bir oyuncu. Çok sevdiğim bir ağabeyim. İnşallah daha çok gol atar." ifadelerini kullandı.

JOSUE: YARI FİNALİ HAK ETTİK

Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Josue ise takım arkadaşlarını tebrik etti. İlk maçta daha dezavantajlı bir skorla (1-1) deplasmana geldiklerini hatırlatan Josue, çok zorlandıklarını kaydetti.

Başarılı orta saha oyuncusu, hem Gençlerbirliği karşısında galibiyeti hem de yarı finali hak ettiklerini belirterek, "İlk yarıyı 2-0 geride kapattık. Ama hep içimizde bir his vardı. Bu karşılaşmayı çevirebileceğimize inanıyorduk. Daha üstün oynayan taraf bizdik. Galibiyeti hak ettik, yarı finali hak ettik." diye konuştu.

VOLKAN ŞEN’DEN JOSUE’YE: MAŞALLAH BUGÜN GENE ASİST YOK

Bu arada, maçta 2 gol atan Volkan Şen ile Josue arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Josue, açıklama yaparken yanına gelen Volkan Şen'i göstererek, "Volkan’a bir şey sormak istiyorum. Devamlı ağlıyordu, ‘ben gol atamıyorum’ diye. Bugün iki gol attı, ne hissediyor?" şeklinde soru sordu.

Josue'nun bu sorusuna ise Volkan Şen, "Ben gol atamıyorum diye değil. Birkaç maçtır bana asist yapmıyordu. Dedim ki ‘artık asist zamanı değil mi’ Maşallah bugün yine yok." şeklinde cevap vermesi gülüşmelere neden oldu.