PTT 1. Lig’de sahasında Bucaspor’a 1–0 yenilen Adanaspor’un Teknik Sorumlusu Güvenç Kurtar, maçın sonucunu sakat ve cezalı durumdaki futbolcuların çokluğuna bağladı. Kurtar, "Perşembenin gelişi çarşambadan beli olur." dedi.

Karşılaşma sonrası 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam Güvenç Kurtar, Nduka’nın sakat, Tiago, Ahmet Dereli ve Murat’ın hasta olduklarından hafta içi idmana çıkamadıklarını kaydetti. İki futbolcularının da sarı kart cezalısı olduğunu hatırlatan Kurtar, şöyle konuştu:

"Bu koşullarda maça hazırlanırken, yenemesek bile yenilmemeyi düşünüyorduk. Ama iki haftadır bireysel hatalarımız var. Onlardan maalesef gol yedik. Yapacak bir şeyimiz yok. Kaliteli oyunculara sahip Bucaspor iyi kapandı. Güzel paslarla bize gol şansı vermediler. İlk yarı hiç pozisyonumuz yok. İkinci yarı değişikliklerle gereken müdahaleleri yaptık. Gol atmaya muvaffak olamadık. Üzgünüz, taraftara bir galibiyet yaşatmak isterdik. Yukarılara bakıyorduk, ilk altıya gidebilir miyiz, diye. Şimdi gerçekçi olup aşağı taraflara bakmamız gerekiyor."

BUCASPOR CEPHESİNDE 3 PUAN SEVİNCİ YAŞANIYOR

Bu arada PTT 1. Lig'de kalma mücadelesi veren ve tehlikeli bölgeden bulunan İzmir ekibi Bucaspor'da 1-0'lık skorla 3 puan çıkarılan zorlu Adanaspor galibiyetinin sevinci yaşanıyor.

Bucaspor Teknik Sorumlusu Atılay Canel, zorlu Adana deplasmanında galip geldiklerinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Bundan sonra bütün maçların final havasında geçeceğine dikkat çeken Canel, şöyle konuştu:

"Bu finali kazandığımız için sevinçliyiz. Bütün planlarımız buradan galip gelmek içindi. Oyunun başından sonuna kadar istediğimiz hareketleri yaptık. 1-0’dan sonra 3-0’da olabilirdi. Maçın başında verilmemiş bir penaltımız varmış gibi gördük. Televizyondan seyredip, net bir şekilde gördük. İyi bir takımız. Kalitemizi sahaya yansıttığımızda puan veya puanlar alabileceğimizi gördük. Bundan sonraki maçları da iyi bir şekilde oynayıp, bu ligde kesinlikle kalmak istiyoruz."