Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu olan Kütahyalı Milli Sporcu Yusuf Akdoğan, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

1-7 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda üstün başarı ve performans sergileyerek Avrupa şampiyonu olan milli sporcu Yusuf Akdoğan, gözünü Malezya’da yapılacak dünya şampiyonasına çevirdi. Avrupa şampiyonluğuna uzanan başarı hikâyesini anlatan Akdoğan, birçok zorluklarla karşılaştıklarını, ancak tüm sıkıntıları aşarak başarıya ulaştığını belirtti.

ÖĞRETMENİN TAVSİYESİYLE BAŞLADI

Akdoğan, bu spora başlamadan önce bilek güreşi sporunun olduğunu bilmediğini, lisede öğretmeninin tavsiyesi ile başladığını ifade ederek, "Bilek güreşi çok fazla bilinen bir spor değil. Hatta bazıları duyduğunda çok şaşırıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse daha önce ben de bilmiyordum. 14 yaşında başladığım bu spora, 3 senedir devam diyorum." dedi.

Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu, bu başarıyı antrenörlerine ve Zinde Gençlik Spor Klübü'ne borçlu olduğunu söyleyen Akdoğan, çalışma ortamının olmadığını, kendi şartlarında zor imkânlarda çalıştıklarını anlattı. Antrenörleri ile büyük bir çaba ve sıkı çalışma göstererek sonunda başardıklarını dile getiren Akdoğan, "Sonuçta Avrupa şampiyonu oldum. Mutluyum. Son 1 ay içerisinde çalışmaya başladım. Sıkı bir dönem geçirdiğimizi söylemeliyim." diye konuştu.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ve bunun için sıkı bir çalışma dönemi geçireceklerini ifade eden Akdoğan, "24 Eylül tarihinde yapılacak dünya şampiyonası için çalışmalara başlayacağız. Bu şampiyona Malezya’da yapılacak. İnşallah oradan da başarıyla döneriz. Ben dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Akdoğan, dünya şampiyonasında derece alarak olimpiyatlara katılmak istediğini, bunun da en büyük hedefini olduğunu dile getirdi.

"BİLEK GÜREŞİ MASAMIZ DAHİ YOKTU"

Milli Sporcu Akdoğan’ın antrenörü Zahid Karaca ise yaptığı açıklamada, "Profesyonel bir çalışma dönemi geçiremedik. Zorluklar içinde çalışmalarımıza başladık. Bilek güreşi masamız dahi yoktu. Koşularla, ağırlık setleri ile bu işe başladık." diyerek şöyle konuştu:

"Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nin katkıları ile bilek güreşi masamız oldu. Masada çıkış çalışmaları sonrasında arkadaşımızın gücüyle de çok şükür başarılı olduk. Avrupa şampiyonasında zor bir süreçten geçtik. Zorlu rakiplerle mücadele ettik. Bu şampiyona ile sporcumuz kendisini ispatladı ve çalışmalarının karşılığını aldı. Ben çok daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Şimdi Malezya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası var. Yusuf burada da başarılı olacaktır. Bunun için hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah buradan da şampiyon olarak döneriz. Tüm hazırlıklarımız sürüyor."