Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, şampiyonluk için takım olarak kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

"6 puan fark futbolda bir şey değil"

Fenerbahçe'de ilk sezonunu geçiren Dirk Kuyt, sarı-lacivertli kulüpte çok mutlu olduğunu söylerken geldiği günden itibaren herkesin kendine çok yardımcı olduğunu dile getirdi.

Hollandalı yıldız, takımın ligdeki konumunu ve gösterdikleri futbolu da değerlendirdi. Kuyt, "Liderden sadece 6 puan gerideyiz. Takımda birkaç sıkıntılı durum var ama düzelecek. Ligde, kupada ve Avrupa'da iyi sonuçlar geleceğine inanıyorum. Futbol evrenseldir. Kazanırsanız herkes mutludur, kaybederseniz değillerdir. Biz şu an birlik olmalıyız. Daha çok çalışarak daha iyi duruma gelinebilir. Takımın birlikte kalması ve herkesin kenetlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Aykut hoca ile çalışmaktan çok memnun olduğunu belirten Kuyt, "Premier Lig'de çok iyi antrenörlerle çalıştım. Teknik direktörler, özellikle de Aykut Kocaman benim için çok önemli. Transfer görüşmeleri için Amsterdam'a gelip bana hedeflerini anlatmış ve ikna etmişti. Ona çok büyük saygı duyuyorum. Benim oyunumda Kocaman'ın etkisi çok fazla. Aykut Kocaman futbol konusunda çok pozitif fikirlere sahip. Topun bizde kalmasını istiyor sürekli. O olmasaydı, daha kötü olurduk" dedi.