UWW Başkanı Nenad Lalovic, 2. Dünya Kalifikasyon Turnuvası’nın Türkiye’de yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise, turnuvada derece elde eden sporcuları kutladı.
Dünya Güreş Birliği (UWW) yönetim kurulu toplantısı bugün İstanbul’da yapıldı. Toplantıda Rio Olimpiyatları organizasyonu, olimpiyatta görev alacak hakemlerin belirlenmesi ve 2017 yılında yapılacak uluslararası güreş turnuvalarının yapılacağı ülkelerin belirlenmesi gibi birçok konu ele alındı.
Toplantıda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, UWW Yönetim Kurulu ile 93 ülkeden gelen sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Olimpiyatın son 2. Dünya Kalifikasyon Turnuvası’nı hep birlikte tamamlamış olduk. Bu turnuvanın ülkemizde yapılmasını sağlayan başta UWW başkanımıza ve size değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi ediyorum. Bu turnuvada vize alan çocuklarımızı tebrik ediyorum ve olimpiyatlarda kendilerine başarılar diliyorum. UWW’nin yaptığı bu toplantının dünya güreşine hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan hayırlı olmasını niyaz ediyorum" dedi.
UWW Başkanı Nenad Lalovic ise 2. Dünya Kalifikasyon Turnuvası’nın Türkiye’de yapılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Türkiye Güreş Federasyonu’na böyle güzel bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Gerçekten turnuvanın organizasyonunu çok beğendim. Kusursuz diyebilirim” diye konuştu.
UWW Başkanı Lalovic konuşmasının ardından Başkan Musa Aydın’a teşekkür plaketi takdim etti.