Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptıkları langırt sahasını tanıtarak gazetecilerle maç yaptı. Eğlence sporu olarak oynanan langırtı, saha şekline dönüştürerek ilginç hale getiren Toroslar Belediyesi, Türkiye’de nadir bulunan ve insanların sahaya girerek oynayabildiği oyunu vatandaşların kullanımına sundu.

Toroslar Belediyesi bünyesinde portatif olarak yapılan langırt sahası, H. Okan Merzeci Mahallesi’nde konuşlandırılırken, saha düzenlenen bir gösteri maçıyla kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Başkanı Tuna, basın mensuplarıyla gösteri maçı öncesi yaptığı açıklamada, Toroslar’da ilkleri hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

İnşa ettikleri spor tesisleriyle amaçlarının, 7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, masada oynanan langırt sporunu, langırt sahası olarak tasarlayarak, hizmete sunduklarını belirtti. Türkiye’de bir örneği olmayan ve masada oynanan langırt sporunu portatif bir yapıyla insanların canlı bir şekilde oynayabileceği sahaya dönüştürdüklerini vurgulayan Tuna, şöyle devam etti: "Belediye olarak sürekli yenilikleri ve ilkleri hayata geçirmekteyiz. Müdürlüklerimizle istişareler yaparak yeni inovasyon çalışmalarını uyguluyor ve bölgeye yakışan nitelikte projeler üretiyoruz. Bu projelerden bir tanesi de langırt sahasıdır. Bu yapı, taşınılabilir bir şekilde tasarlanmıştır. Özellikle yeni bağlanan 5 beldemiz ve yaylalarımızda yaz aylarında insanlarımızın bu sporu yapmalarına vesile olacağız. Her yaş grubunun kullanabileceği ve hoş vakit geçirebileceği bu sahadan erkeklerimizin yanı sıra bayanlarımızın da yararlanmalarını ve spor yapmalarını istiyoruz."

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, basın mensuplarının da katıldığı gösteri maçına geçildi. Berabere biten maçta tüm takım oyuncuları, yeşil sahalardaki futbol heyecanını yaşarken, her iki takım birbirlerine günün anısına birer kupa takdim etti.