Dünya Güreş Şampiyonası'nın serbest stil müsabakalarına devam edilirken 125 kilo güreşçimiz Taha Akgül, rakiplerini bir bir geride bırakarak çıktığı finalde Azeri güreşçiyi de yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

ABD'nin Las Vegas şehrinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında mindere çıkan 125 kilo güreşçimiz Taha Akgül, finalde karşılaştığı Azeri güreşçi Jamaladdin Magomedov'u adeta minderden sildi ve müsabakayı 10-0 teknik üstünlükle kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sıklette Azeri güreşçi Jamaladdin Magomedov gümüş madalya alırken, Rusya'dan Bilyal Makhov ile Gürcistan'dan Geno Petriashvili de bronz madalyanın sahibi oldular.

TAHA AKGÜL FİNALE NASIL GELDİ?

Altın madalya umudumuz Taha Akgül ilk turda İspanyol rakibi Jose Cuba Vazquez'i 11-0 yenerek ikinci tura yükseldi. Taha Akgül ilk turda İspanyol Jose Cuba Vazguez karşısına çıktı. Rakibiyle adeta idman havasında yaptığı maçı 11-0 teknik üstünlükle kazanarak ikinci tura çıktı.

İkinci turda Ermenistan'dan Levan Berianidze ile çeyrek final mücadelesi veren Taha Akgül, zorlu rakibini de aldığı puanlarla 4-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Taha Akgül, çeyrek finalde ise 125 kilonun iddialı sporcularından Kazak güreşçi Daulet Shabanbay karşısında rahat bir maç çıkardı ve topladığı puanlarla minderden 6-1 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Taha Akgül, yarı finalde altın madalya için iddialı isimler arasında gösterilen Rus güreşçi Bilyal Makhov ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında rahat bir maç çıkaran ve minderden de 10-0 teknik üstünlükle galip ayrılan Taha Akgül adını finale yazdırdı.

Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil güreşlerinin yapıldığı günün akşam seansında ise Taha Akgül finalde Azerbaycan'dan Jamaladdin Magomedov ile altın madalya mücadelesine çıktı. Akgül, baştan sona üstün götürdüğü müsabakada minderden 10-0 teknik üstünlükle galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sıklette madalya dağılımı ise şöyle oldu:
Altın madalya: Taha Akgül (Türkiye)
Gümüş madalya: Jamaladdin Magomedov (Azerbaycan)
Bronz madalya: Bilyal Makhov (Rusya), Geno Petriashvili (Gürcistan)