Lassa desteği ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyeleri tarafından belirlenen 'Lassa Yılın En Sağlamları' ödülleri sahiplerini buldu.

Ortaköy'de Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen törene Barcelona'nın yıldız transferi Arda Turan, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, TSYD İkinci Başkanı Arif Kızılyalın, spor adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Süper Lig 2014-2015 Süleyman Seba Sezonunun "en sağlam futbolcuları ve futbol adamları", spor basını ve halkın kullandığı oylar ile belirlendi. 34 haftalık lig boyunca kullanılan 169 bin oyun 18 binini alan Gökhan Töre, 'Haftanın en Sağlamı' ödülünü aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ni yöneten ilk Türk hakem olarak tarihe geçen Cüneyt Çakır ve ekibi 'Yılın En Sağlam Futbol Adamları' olarak ödüllendirildi. Çakır, final maçı öncesi yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "Bizim için o stada çıkılan tünel çok önemli ve heyecanlıdır. Maçtan önce arkadaşlarımla bir konuşma yaptım. Bu maç doksan dakika ve bu 110 metrekareli sahaya 80 milyon nasıl sığacak. Çünkü biz oraya Türk halkının duaları ile çıktık. Bizim en büyük gücümüzde o idi."

'Yılın En Sağlam Transferi' ödülü Barçalı yıldız futbolcu Arda Turan olurken ödülünü Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman'ın elinden aldı. Galatasaraylı futbolcuların ödüllerini ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu aldı. Tecrübeli teknik adam ödül aldıktan sonra kısa bir konuşma yaparak Arda Turan'a başarılar diledi.

Tören sonrası tüm ödül alanlar sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

En sağlam 11 şu isimlerden oluştu:

En Sağlam Kaleci: Fernando Muslera
En Sağlam Defans: Gökhan Gönül, Semih Kaya, Egemen Korkmaz, Caner Erkin
En Sağlam Orta Saha: Gökhan Töre, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Wesley Sneijder
En Sağlam Forvet: Burak Yılmaz, Demba Ba