Fransa’ya yönelik, ‘Bu berbat ülke PSG’yi hak etmiyor’ sözleriyle büyük tartışmaya sebep olan yıldız futbolcu Zlatan İbrahimovic’e bir tepki de Marine Le Pen’den geldi.

Fransız aşırı sağ parti Milli Cephe’nin (FN) lideri Le Pen katıldığı radyo programında İbrahimovic’e 'beğenmiyorsan git' çağrısı yaptı. Le Pen, "İbrahimovic bu ülkenin berbat olduğunu düşünüyorsa bu ülkeden ayrılabilir." dedi.

Takımının Bordeaux'ya 3-2 yenildiği maç sonrası soyunma odası koridorlarında karşılaşmanın hakemine tepki gösteren yıldız futbolcu, "Bu berbat ülkedeki gibi başarısız bir hakemi 15 senelik futbolculuk kariyerimde görmedim. Bu ülke PSG'yi hak etmiyor. PSG bu ülkede dahi olmamalı. Biz bu ülke için fazla iyiyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Artan eleştiriler sonrası Boşnak asıllı İsveçli oyuncu, PSG'nin sitesinden özür açıklaması yayınlamış ve yanlış anlaşıldığını dile getirmişti.

İBRAHİMOVİC'İN DİSİPLİN KURULU'NA SEVKİ GÜNDEMDE

Bu arada İbrahimovic, kullandığı ifadeler nedeniyle büyük bir ceza ile de karşı karşıya. Karşılaşmanın hakemi Lionel Jaffredo’nun, İbrahimovic’in soyunma odası koridorlarındaki sözleri duymadığı ancak karşılaşmanın 4’üncü hakeminin şahit olduğu sözleri hakemin raporuna yazabileceği belirtiliyor.

Bu durumda yıldız futbolcu Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. İbrahimovic’in ‘ben sadece futboldan bahsettim’ diyerek tepkisinin hakemlere yönelik olduğunu söylemesi de ceza almasını engellemiyor. Hakeme yönelik hakaretten de PSG’nin yıldızı 3 maç ceza alabilecek.

Dosyanın Disiplin Komisyonu’na gitmemesi durumunda ise Ulusal Etik Konseyi’nin devreye girebileceği kaydediliyor. Olayın Konsey’in önüne gitmesi halinde ise ünlü futbolcunun birçok maç ceza alması gündeme gelecek. Zlatan İbrahimovic, Chelsea ile oynanan Şampiyonlar Ligi ikinci tur mücadelesinde de kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmüştü.