Lefkoşa Spor Akademisi Birliği Kulübü Tenis Takımı'nın 7-10 yaş sporcuları, Muğla Tenis Kulübü'nün davetlisi olarak şehre geldi. Dört günlük kamptan önce Lefkoşa Spor Akademisi Birliği Başkanı Serhan Çalman, kulüp antrenörü Mehmet Şenol ve sporcular, Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti.

Çalman, ziyarette yaptığı konuşmada Muğla Tenis Kulübü ile Lefkoşa Tenis Akademileri Birliği Kulübü'nün kardeş olduğunu belirterek, "Turnuvaya katılarak, Muğla'yı tanımak için geldik. Muğla’da çok güzel karşılandık. Gördüğümüz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi. Muğla Tenis Kulübü Başkanı Seyhan Heb ise şehirde spor turizminin geliştirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyleyerek, "Lefkoşa Spor Akademileri Birliği Tenis Takımı öğrencilerinin yanısıra yönetici ve teknik kadrodaki arkadaşlarımız, Muğla’da çok daha iyi dostluklar edinecek ve gelecek yıllarda bu kez beraberlerinde aile fertleri, arkadaşları ve KKTC vatandaşlarıyla ülkemizi ziyarete geleceklerdir." ifadelerini kullandı. Küçük tenisçilerle bir süre sohbet eden Vali Çiçek de, "Spor kulüplerinin, kamp ve turnuva amacıyla ülkemize ve ilimize gelmeleri bizleri mutlu ediyor. Kıbrıslı kardeşlerimizin kamp ve turnuva için ilimizi tercih etmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kardeşlik bağının her iki kulübe de hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Lefkoşa heyeti, Vali Çiçek'e KKTC ve Türkiye bayrakları bulunan masa bayraklığı ve tepsi hediye etti. Çiçek de Muğla'nın mahalli el işçiliği örnekleri ve tanıtım materyallerini içeren bir katalog ve kulübün kütüphanesi için kitap verdi.