İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'nin şampiyonluk mücadelesi yapmasında büyük emeği olan 25 yaşındaki Cezayirli yıldız Riyad Mahrez, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Yetenekli futbolcu sezon sonunda dünya devleriyle sıkı pazarlıklara girişecek gibi görünüyor.

PFA tarafından yılın futbolcusu seçilen Mahrez, bu sezon attığı 17 gol ve 11 asist ile takımı Leicester City'e adeta can verdi.

Premier Lig'de bitime 3 hafta kala 76 puanla lider konumda bulunan İngiliz ekibinin 2013-2014 sezonunda Fransız ekibi Le Havre'den 320 bin Pound'a kadrosuna kattığı Riyad Mahrez gösterdiği üstün performansla yılın futbolcusu seçildi.

Yine Tottenham forması giyen 20 yaşındaki Dele Alli de  İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından 'Yılın en iyi genç futbolcusu' ödülüne attığı 10 gol ve müthiş performans sonrasında ulaştı.

Bu sezonki performansıyla Barcelona'nın da transfer listesine giren Riyah Mahrez için bir çok devin sezon sonu için hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

YILIN İLK 11'İ

Premier Lig'in en iyi 11'i şöyle: David De Gea (Manchester United), Hector Bellerin (Arsenal), Wes Morgan (Leicester City), Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Riyad Mahrez (Leicester City), Dele Alli (Tottenham Hotspur), N'Golo Kante (Leicester City), Dimitri Payet (West Ham United), Jamie Vardy (Leicester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur).


Leicester City sihirbaz Mahrez'in numaraları ile şampiyonluğa koşuyor