Transfer haberleriyle nam salan İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, Galatasaray'ın Brezilyalı futbol adamı Leonardo'yu istediğini iddia etti. Ünlü gazeteci Leonardo'nun Galatasaray'ın yanı sıra Brezilya Milli Takım için de düşünüldüğünü belirten Di Marzio, Brezilyalı futbol adamının bu teklifi kabul etmediğini açıkladı.

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, Galatasaray'ın teklifine Leonardo'nun olumlu yanıt vereceğine inandığını belirtirken, sürpriz isim konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da bugün de yola Riekerink ile devam edileceği iddiaları ortaya atılmış ancak resmi bir açıklama gelmemişti. İtalya'dan gelen haberler kafa karıştırmaya devam ediyor. Çünkü Galatasaray'ın listesinde Hollandalı Jan Olde Riekerink, Fatih Terim ve Alman Thomas Schaaf gibi isimlerin yer aldığı ifade ediliyordu. Başkan Dursun Özbek'in teknik direktör konusundaki kararını EURO 2016 bitimine kadar vermesi bekleniyor. Peki Galatasaray'ın ilgilendiği Leonardo kimdir? İşte yanıtı...



LEONARDO KİMDİR?
1969 yılında Brezilya'da dünyaya gelen Leonardo Arajuo, futbolculuk yıllarında dünyanın en iyi orta saha oyuncuları arasında yer alıyordu. 1987'de Flamengo'da başlayan profesyonel kariyerinde daha sonra Sao Paulo, Valencia, Kashima Antler, Paris Saint Germain ve Milan formaları giyen Leonardo, 55 kez de Brezilya A Milli Takımı'nda görev aldı.

Leonardo, 2009-10 sezonunda Milan'a, hemen ertesi sezon da Inter'de teknik direktörlük görevlerini üstlendi.

2011-13 yılları arasında Paris Saint Germain'de sportif direktörlük yapan Brezilyalı futbol adamı, daha sonra herhangi bir kulüpte görev almadı.