Letonya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, Türkiye'nin gruplardaki şansının devam ettiğini söyledi. Pahars, Arda Turan için övgü dolu sözler kaydetti.

Letonya A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Marians Pahars, Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda yarın Torku Arena Stadı'nda Türkiye ile oynayacağı maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Bir önceki maça göre daha hazır olduklarını kaydeden Pahars, "Bir önceki maça göre oyuncularımın hazır olduğunu hissediyorum. Takım olarak bu maça iyi hazırlandık. Oyuncularımda herhangi bir sorun problemde görmüyorum." dedi.

Türkiye için de övgü dolu sözler söyleyen genç teknik adam, "Benim için Türkiye’de olmak çok mutluluk verici bir duygu. Ben Türkiye’nin tam bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de nereye gitseniz kimlerle konuşsanız herkes futbola bir sevgisi, bağımlılığı var. Bunu taraftarınızın maçlara gösterdiği yoğun ilgiden de görebiliyoruz. Maçların kalitesi ve oyuncularınızın kalitesi de buna ek diyebiliriz. Bundan dolayı da Türkiye’de bulunmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Çok sevdiğim bir ülke ve antrenörlük yapmak içinde iyi bir yer." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Pahars, matematiksel olarak Türkiye’nin gruplardaki şansının hala devam ettiğini de kaydetti.

ARDA TURAN'I ÖVDÜ

Bir basın mensubunun 'Arda Barcelona’da oynayamıyor. Bu sizin için avantaj olur mu?' sorusuna Pahars, "Arda Turan’ın ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Arda’nın Barcelona’da oynamamasının avantaj ya da dezavantaj olup olmadığını sorgulamak şuan mümkün değil. Arda Turan her zaman kaliteli bir futbolcudur. Şuan kendi takımında oynayamasa bile milli takımda oynadığı müddetçe oyuna çok büyük bir etki yapabilir. Sürekli oynayan oyunculardan bile daha fazla oynayabilir, koşabilir. Arda oynadığı sürece etkili olur." şeklinde cevap verdi.