2015 Formula 1 sezonu üçüncü yarışı bu hafta sonu Çin’de gerçekleşecek. Markalar şampiyonluğu için yine sıralamanın en tepesinde olan Mercedes AMG Petronas, yeni sezona Avustralya’da duble ile başladıktan sonra, Malezya’da da iki pilotu ile kürsüdeki yerini almıştı.

2015 yılı Formula 1 sezonunda üçüncü yarışı 56 turdan oluşan, toplamda 305.066 km’lik Çin Grand Prix’i ile devam ediyor. Mercedes AMG Petronas pilotları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da duble istiyor. 2014 yılındaki yarışa pole pozisyonunda başlayan Lewis Hamilton ilk sırada, Nico Rosberg ise ikinci sırada yer almıştı. Petronas Malezya Grand Prix’inde ise Lewis Hamilton, 1.33.28.338’lik dereceye sahip olurken, Nico Rosberg de takım arkadaşının 18.686 saniye gerisinde yarışı tamamlamıştı. Aynı yarışın 39. turunda ise Nico Rosberg 1.40.402’lik derecesi ile en hızlı tur zamanının altına imza atmıştı.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona kaldığı yerden lider olarak devam eden Mercedes AMG Petronas, markalar sıralamasında üçüncü yarış öncesi 76 puanla, en yakın rakibinin 24 puan önünde ilk sırada bulunuyor. Yarış öncesi düşüncelerini dile getiren Lewis Hamilton, şöyle konuştu:

"Bir önceki sezon Malezya’da birincilik ile damalı bayrağı görmeyi başarmıştım ama geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları ve yaşadığımız ufak tefek problemler ikinci olmama neden oldu. Sezon içinde yaşanan bu tür durumları iyi analiz edip bir sonraki yarışta podyumun en tepesinde olmamız gerekiyor. Çin Grand Prix’i benim en sevdiğim yarışlardan birisi. Burada kendimi iyi hissediyorum, havalimanına indiğimizden beri buradaki taraftarlar inanılmaz güzel tepkilerle bizleri karşılıyorlar, çok güzel bir atmosfer var ve ben bu yarışı birinci bitirmek istiyorum."

Geçtiğimiz sezon Shanghai’da ikinci sırayı alan Nico Rosberg ise yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz haftanın benim için hiç de iyi geçtiğini söyleyemem ama bu tür durumlardan çıkardığımız dersler var ve Çin’de bu hataları tekrarlamak istemiyoruz. Çin benim için çok özel bir yer; kariyerimdeki ilk Pole pozisyonumu kazandığım pist ve 2012 yılında ilk birinciliğimi de burada kazanmıştım. Silver Arrow ile 3. sezonum ve bu sezonki ilk birinciliğime kendiğimi çok iyi hissettiğim Shanghai’da ulaşmak istiyorum." diye konuştu.

Shanghai Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı ise şöyle:
11 Nisan 2015 Cumartesi;
07.00- 08.00 3. Antrenman Turu
10.00- 11.00 Sıralama Turları

12 Nisan 2015 Pazar;
09.00 Çin Grand Prix