Gol sağanağının yaşandığı Bundesliga’nın 21. haftası tarihi maçlara da tanıklık etti. Lider Bayern Münih, Allianz Arena’da ağırladığı Hamburg’u tarihi bir farkla 8-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Nefesleri kesen bir diğer maçta ise Wolfsburg deplasmanda Bayer Leverkusen’i son dakika golüyle 5-4’luk skorla geçerek şampiyonluk yarışını sürdürdü.

Bundesliga’nın ikinci yarısına tutuk başlayan lider Bayern Münih, 21. haftada ağırladığı son haftaların formda ekibi Hamburg’u adeta hezimete uğrattı. Bavyera ekibi rakibine gol yağdırdığı maçı 8-0 kazanarak zirvedeki yerini korudu. Kırmızı beyazlılar iki sezon önce de Hamburg’u 9-2 yenerek Kuzey ekibine kâbus yaşatmıştı.

Allianz Arena’da oynanan mücadelede adeta tek kale oynayan Bayern’i farklı galibiyete ulaştıran golleri, Thomas Müller (2), Mario Götze (2), Arjen Robben (2), Robert Lewandowski ve Frank Ribery kaydetti. Maçın yıldızlarından Hollandalı futbolcu Robben, bu haftada rakip fileleri iki kez havalandırıp gol krallığında 14 sayısı bulunan Eintracht Frankfurt’lu Meier’i yakaladı. Ribery ise sakatlığı nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı yeşil sahalara Hamburg maçıyla geri dönerken attığı golle de takımına katkı yaptı.

TARİHİ MAÇIN GALİBİ WOLFSBURG

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Wolfsburg, Devler Ligi’ni hedefleyen Bayer Leverkusen’in konuğuydu. Bundesliga’da son yılların en heyecanlı maça sahne oldu. Gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi son dakika golüyle 5-4 kazanan Wolfsburg, lider Bayern’i 8 puan geriden takibini sürdürdü. Bu sezon evinde hiç kaybetmeyen Kırmızı Siyahlılar taraftarlarını ilk kez üzdü. Wolfsburg ise yenilmezlik serisini dokuz maça çıkardı.

Yeşil Beyazlılarda Hollandalı Bas Dost attığı dört golle maçın kahramanıydı. Konuk ekibin diğer sayısını Rodrigues Naldo kaydetti. Bayer Leverkusen’in Güney Koreli yeteneği Heung Min Son’un üç golü takımının puan alması için yeterli olmadı. Ev sahibi Emir Spahic 82′de kırmızı kartla oyun dışı kalırken, Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ilk 45 dakikada forma giydi. Kart cezalısı Ömer Toprak ise kadroda yer almadı.

DORTMUND KENDİNE GELDİ

Haftanın açılış mücadelesinde ligde sıkıntılı günler geçiren Borussia Dortmund, ilk dakikada geriye düştüğü maçta Mainz 05’i 4-2 yenerek üst üste iki maç kazanarak rahat bir nefes aldı. Maçın henüz 54. saniyesinde Elkin Soto’nun attığı gol, Signal Iduna Park’ı dolduran 80 bin taraftarı adeta şoka soktu. İlk yarı da bu skorla kapandı. İkinci yarıya bambaşka bir kimlikle çıkan Dortmund, 49′da Subotic’le skora dengeyi getirirken, 54′te sahneye çıkan Reus, Dortmund’u 2-1 öne geçirdi. Ancak Dortmund’un sevinci uzun sürmedi ve 57. dakikada Türk asıllı Yunus Mallı, Mainz’ın beraberlik golüne imza attı. 71′de Aubameyang, Dortmund’u yeniden öne geçirirken, maçta gol perdesini kapatan isim 78′de Nuri Şahin oldu. Milli yıldız bu sezon ilk sayısını kaydetmiş oldu. İlkay Gündoğan da bu maçta doksan dakika boyunca orta sahada başarılı futboluyla göz doldurdu.

MIZIKACILAR SERİYİ 6 MAÇA ÇIKARDI

Son beş maçını kazanarak ligin dibinden hızla üst sıralara tırmanan Werder Bremen’in bu haftaki konuğu ligin sürpriz ekibi Augsburg’du. Karşılaşmayı 3-2 kazanan Mızıkacılar galibiyet serisini altı maça çıkartarak ligde sekizinci sıraya yükseldi. Augsburg bu yenilgiyle Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürse de beşinci sıraya geriledi.

Devler Ligi sırası için oynayan rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftayı iyi değerlendiren Borussia Mönchengladbach, konuk ettiği 1.FC Köln’ü son dakika golüyle 1-0 yenerek üçüncü sıraya yerleşti. Hoffenheim da uzatmalarda bulduğu sayıyla Stuttgart’ı 2-1 yenerek üç maçlık mağlubiyet serisine son verdi. Schalke ise Eintracht Frankfurt deplasmanından 1-0’lık skorla eli boş dönüp zirve yarışında büyük yara aldı.