Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-3 berabere kaldıkları Akhisar Belediyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Puan için üzgünüz ama oyun olarak da hedef olarak da hiç bir şey şaşmadı“ dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor’a konuk olan lider Beşiktaş, sahadan 3-3 berabere ayrıldı. Gol düellosu şeklinde geçen mücadelede Beşiktaş son dakikalarda Cenk’in ayağından bulduğu gol ile bir puanı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Buraya kazanmak için geldik. Bu oyun anlayışımızı sahada gösterdik. İlk yarıda sahada iyi futbol oynamaya çalıştık, gol de bulduk. Beklemediğimiz karambolde penaltıdan yediğimiz gol rakibi eşitledi. İkinci yarı başında da golü bulduk, iyi başladık ama savunmadan çıkarken bir gol daha yedik. Beklemediğimiz bir goldü. Basit bir hata sonrası 3’üncü golü de yedik. Hatta bu hatalarla 4’üncü golü de yiyebilirdik. Bu hataların büyük olması bugün 2 puan kaybetmemize sebep oldu. Oyun üstünlüğümüz skor üstünlüğüne yansımadı. İyi goller bulduk ama böyle basit goller yememeliydik. 3-2’den sonra da risk almak durumundaydık. 3’ü bulduk, süre az olmasına rağmen 4’ü de bulabilirdik. Akhisar savaştı, elinden gelen gayreti gösterdi. Maçta ne kadar kontrollü oynasa da yakaladığı her pozisyonu golle sonuçlandırdı, direğe vuran top dışında. Biz ise oyun hakimiyetine rağmen skor üstünlüğü olmamanın verdiği bir üzüntü var. Tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Kazanabilecekleri maçta beklenmeyen hatalar sebebiyle 2 puan kaybettik. Puan için üzgünüz ama oyun olarak da hedef olarak da hiç bir şey şaşmadı. Biz iyi bir takımız ve iyi oynuyoruz. Her maçı kazanacak gücümüz var. Bazen bu tip takılmalar olabilir. Akhisar’a 2 maçta 5 puan kaybettik bu üzüntü verici. Şimdi önümüzde Kayseri maçı var. Ona hazırlanacağız daha sonra da diğer maçları kazanıp bizi bekleyen şampiyonluğa ulaşacağız” dedi.
NECİP VE SERDAR’IN AĞLAMASI
Necip ve Serdar’ın ağlamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, “Bizim stresimiz yok, oyuncuların üzülmesi gayet normal. O kadar emek verildi, o emeğin bu kadar basit bir şekilde kaybedilmesi bazılarının duygularını ağlayarak, bazıları hırslanarak bazıları ise sakin durarak gösterir. Hepsi üzgün. Kazanacakları bir maçtı. Sahanın izin verdiği ölçüde top oynamaya çalıştılar. Algı operasyonları bizim dışımızda. Şartlar ne olursa olsun saha zemin, rakip, hakem biz onları çok konuşacak değiliz. Biz işimize bakacağız. Bugün biraz daha dikkat etseydik, o hataları yapmasaydık bugün rahat kazanabilirdik” diye konuştu.
“BUGÜN HATALAR FAZLA YAPILDI”
Savunma ve kale konusunda aklında bir şablonun oluşup oluşmadığı ile ilgili soruyu cevaplayan Şenol Güneş, “Maçlar devam ediyor. Maçına göre oyuncu oynar. Bugün de oynayan oyuncular oynadı, bir hafta önce oynayan oyuncular bugün oynamadı. Yarın değişebilir. Maç sırasında da değişebilir. Bunlar normal şeyler. Stoper değişmesi gayet normal çünkü ilk yarıdaki iki oyuncumuz şuan bizimle beraber değil. Onları oynatma şansımız yok. Bu yüzden yeni gelenlerden en verimli olanları oynatıyoruz. Bütün oyuncularım kazanma arzusunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla kaleci konusunda Boyko da hata yapabilir, Tolga da yapabilir Günay da yapabilir. Biz en iyi şartlarda takım dengesini bozmadan verim almaya çalıştık. Bugün hatalar fazla yapıldı. Sivas’ta bu tip hatalar yapılmadı. Özellikle bu maçta olmayacak şekilde hatalar yaptık. Rakibin santraforunun etkili olabileceği bildiğimiz bir şeydi. Bu oldu diye ‘burada iş bitti her şey bitti’ demek doğru değil. Elimizdeki oyunculardan en iyi 11 sahaya çıkacak. Bütün oyuncular bizim. Oynayan oynamayan. Yeniden bir şablon oluşturup, bunlar gelir bunlar gider demenin anlamı yok. Gerekirse değişir gelir gider. Oyuncu o gün kötü oynayabilir. Bunlar işin doğusunda var. Bugün iyi oynayan oyuncu yarın hata yapabilir” şeklinde konuştu.
Taraftarın kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Güneş, “Sahada büyük bir taraftar kitlemiz vardı. Ev sahibi gibiydik trübinden sahaya doğru çok güzel bir sinerji vardı. Kendi sahamızda gibi oynadık. Onlar adına da üzgünüm. Çünkü buradan galibiyetle ayrılmak isterdik. Taraftarımız bunu hak ediyor. Beşiktaş’ın büyüklüğünü de gösteriyor. Onlar için oynayan oyuncularımız var ama bugün hatalarımız olduğu için 2 puan kaybettik. Hep beraber üzüldük” açıklamasında bulundu.
“KİMİN NE YAZDIĞI NE KONUŞTUĞU BİZİ İLGİLENDİRMEZ”
Sahada 3 gol atan Rodallega’nın Beşiktaş’a transfer olacağı yönündeki söylentiler ve sahanın zeminiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, “Kimin ne yazdığı ne konuştuğu bizi ilgilendirmez. O spekülasyonların hiç birine girmiyorum. Bizim dışımızda yazılıp çiziliyor. Böyle bir şey olması şuanda zaten mümkün değil. Ligler devam ediyor. Transfer ayı gelmedi. Bu tip algılar yapılabiliyor. Bizden giden-gelen oluyor. Bunlar bizim dışımızda. Biz işimizi yapacağız. Sahanın zemininde çim var ama top yinede ayakta eziliyor. Sürekli hücum eden takımlar için zor tabi. Biz öyle goller yedik ki olacak şey değil. Bunun kabul edilebilir taraf yok. Sahanın zemini yakışmıyor. Bunun daha kötü hali de var da bu haliyle bile yakışmıyor. Süper ligde olan tüm takımların sahası iyi olmayanını lige almayacaksın. Bunu Akhisar için demiyorum her takım için söylüyorum. Zemini iyi olmayanı almayacaksın. Biz yine bugün pas yaparak oynamaya çalıştık. Burada oynayan oyuncuya da yazık. Ölçü olmaz” dedi.
“SON DAKİKAYA KADAR GALİBİYETİ KOVALADIK”
Beraberliğe rağmen taraftarın takımını tribünlere çağırmasıyla ilgili soruya cevap veren Güneş, şöyle konuştu:
“Bir defa elimizden 2 puanı verdiğimiz için üzgünüz. Ama yıkılmadık. Yıkılacak bir takım değiliz. Ne yaptıklarını biliyorlar. Hak ettikleri için üzgünler. Son dakikaya kadar galibiyeti kovaladılar. Onun dışında hayatın devam ettiğini, güçlü karakterlerinin olduğunu gösteren bir oyun şeklini ortaya koydular. Dikkatleri daha fazla olması gereken yerler vardı. O sıkıntıları paylaşacağız. Onları düzeltmek için ne yapacağımızı düşünecek döneme girdik.”