Süper Lig yolunda emin adımlarla yoluna devam eden Kayserispor, ligde 26. haftayı da lider olarak kapattı. Sarı-kırmızılı ekip, en yakın takipçisi Adana Demirspor’un haftayı mağlubiyetle kapatmasından sonra puan farkını 8’e çıkardı.
Kendi sahasında Giresunspor’u 4-0 mağlup ederek üç puanla ayrılan sarı-kırmızılı takımın en yakın takipçisi Adana Demirsporl ile aradaki puan farkını 8'e çıkardı. Kayserispor ligde kalan maçlarını kazanmaya devam etmesi durumunda ligde şampiyonluğunu haftalar önce kutlayabilecek.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme, ligde zor bir döneme girildiğini belirterek, bütün takımların kazanmak için en üst seviyede mücadele vereceğini dile getirdi. Seçme, kalan 8 maçın hepsini kazanmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Giresunspor karşısında önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti farklı skorla almamız bizim için önemliydi. Daha çok moral bulduk. Şimdi önümüzdeki hafta oynayacağımız Albimo Alanyaspor ile oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Ligin sonlarına yaklaşıyoruz. Heyecan, mücadele en üst seviyede. Kayserispor olarak hata yapmak istemiyoruz.” diye konuştu.

Kayserispor, geride kalan 24 haftada 17 maçta galibiyet aldı. 5 karşılaşmadan beraberlikle, 4 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. 49 gol attı. 20 gol kalesinde gördü. 56 puana sahip. Kayserispor, ligde en çok galibiyet alan, en çok gol atan, en az gol yiyen takım olma unvanını da taşıyor. Mert Nobre ise 16 golle gol krallığında ilk sırada yer alıyor.