TFF Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Süper Lig, PTT 1. Lig ve 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre inceledi.

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Süper Lig'den Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir, Bursaspor, Trabzonspor, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor kulüplerinin UEFA Kulüp Lisansı, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Konya Anadolu Selçukspor ve Kırklarelispor kulüplerinin Ulusal Kulüp Lisans almaya hak kazandığını karara bağlamıştı.

Kulüp Lisans Kurulu'nun bu toplantısında, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili diğer kulüplere eksikliklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre vermişti.

Kurul, ikinci aşama kararlarında; Süper Lig'den Eskişehirspor, Osmanlıspor FK, Kasımpaşa, PTT 1. Lig'den Balıkesirspor, Albimo Alanyaspor, Giresunspor, Adanaspor, 1461 Trabzonspor, Keçiörengücü, Boluspor, Adana Demirspor; 2. Lig'den Manisaspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Hacettepespor, Fethiyespor, Bandırmaspor, Hatayspor, İnegölspor, Sarıyer, Nazilli Belediye Spor, Pazarspor, Gümüşhanespor, Tepecikspor, Kocaeli Birlikspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor kulüpleri; verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlayarak Ulusal Kulüp Lisans almaya hak kazandığını karara bağlamıştı.

Aynı toplantıda Kurul, kalan 24 kulübe ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre verdi.

Ulusal lisanslara ilişkin son aşama kararlarını vermek için bugün toplanan kurul yaptığı değerlendirmede; Süper Lig'den Antalyaspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, PTT 1. Lig'den Altınordu, Elazığspor, Göztepe, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor, Şanlıurfaspor, Yeni Malatyaspor, 2. Lig'den Aydınspor 1923, Bayrampaşa, Bugsaş Spor, Fatih Karagümrük, Kartalspor, Menemen Belediye Spor ve Tokatspor kulüplerinin Ulusal Kulüp Lisans almaya hak kazandığını karara bağladı.

Kalan 7 kulübe ise Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, puan cezaları verilmiş olup, ulusal kulüp lisans talepleri reddedilmiştir.

Bucaspor, Denizlispor, Kahramanmaraşspor, MKE Ankaragücü, Orduspor, Samsunspor ve Tarsus İdmanyurdu ceza alan kulüpler oldular.

Böylelikle, 2015-2016 sezonunda en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 59'u (12 UEFA-47 ULUSAL) lisans sahibi oldu.