Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki Rus rakibi Lokomotiv Moskova, Rusya Premier Ligi 12. haftasında deplasmanda Spartak Moskova'yı 2-1 yenerek Beşiktaş maçı öncesi moral kazandı. Hem derbiyi kazanan hem de lig yarışında zirveye bir adım daha yaklaşan Moskova temsilcisi, güçlü ekiplerden Zenit'e de 5 puan fark atmanın mutluluğunu yaşıyor.

Avrupa'da ve ligde başarılı sonuçlar alan Lokomotiv, bu seriyi Beşiktaş karşısında da sürdürmeyi planlıyor. Beşiktaş hazırlıklarını sürdüren Rusya temsilcisi, bu karşılaşmayı kayıpsız atlatmak istiyor. Rusya Premier Ligi'nde 8 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgi alan Lokomotiv Moskova, 27 puanla ikinci. CSKA Moskova 32 puanla zirvede yer alırken Zenit ise 22 puanla üçüncü sırada.

Bu arada, Avrupa Ligi'nde ikide iki yapan Lokomotiv, 6 puanla ilk sırada. 4 puan toplayan Beşiktaş ikinci, 1 puanla Sporting üçüncü ve henüz puan alamayan Skenderbeu son sırada. Lokomotiv Moskova - Beşiktaş maçı 22 Ekim Perşembe günü Moskova Lokomotiv Stadyumu'nda TSİ 20.00'da oynanacak.

Karşılaşmayı Belçikalı hakem Serge Gumienny yönetecek. Belçikalı hakemin yardımcılığını Jimmy Cremers ve Thibaud Nijssen yapacak. Dördüncü hakem Dirk Gilon, ilave yardımcı hakemleri ise Bart Vertenten ile Wim Smet olacak.