MALATYA (AA) - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sarıcıoğlu Mahallesi Taştepe Caddesi'nde 18 Eylül'de iki grup arasında çıkan ve askerden izinli geldiği belirtilen Furkan Kahraman ile Almina Dilara Dönmez'in hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili aranan baba Soner D. ile oğlu Murat D. polise teslim oldu.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılan baba ve oğlu, savcıya verdikleri ifadelerin ardından tutuklanmaları talebiyle Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Tabancayla Furkan Kahraman'ın ölümüne neden olan Murat D tutuklanırken, baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

18 Eylül'de, aralarında husumet bulunan iki grup, Sarıcıoğlu Mahallesi Taştepe Caddesi'nde tartışmaya başlamış, silahların da kullanıldığı kavgaya dönüşen olayda, askerden izinli geldiği belirtilen Furkan Kahraman ve Almina Dilara Dönmez yaralanmıştı. Başından yaralanan ve 112 Acil Servis ekiplerince Malatya Devlet Hastanesine kaldırılan Kahraman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, Almina Dilara Dönmez ise kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezinde olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetmişti.