Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, yeni transferi Arda Turan’a övgülerde bulundu. "Arda Turan büyük ve kilit bir oyuncu." diyen Luis Enrique, Arda’nın transferi onaylayan Barça İdari Kurulu’nu tebrik etti.

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Enrique, bugün düzenlediği basın toplantısında iki oyuncu istediğini ve ikisini de aldığını söyledi.

Barça Teknik Direktörü Luis Enrique, “Benim sorumluluğum sezon başı planlarını yapmak ve tabii ki başkanla konuştum. Arda’nın transferini onaylayan İdari Kurulu tebrik ediyorum. O büyük ve kilit bir oyuncu. Aleix Vidal de öyle." ifadelerini kullandı.

Enrique, ayrıca Arda Turan hakkında, “Hücum hattında önemli bir oyuncu olacak, ondan topu almak zor, iyi defans yapıyor, rekabet doğuracak. Hazırlık maçlarında süre alabilmesi için bir an önce takıma katılmasını istedim.” dedi.

Tecrübeli teknik adam, takımla çalışmalara katılacak diğer oyuncuları bekledikleri aktararak şöyle konuştu: “Şu anda geriye kalan oyuncuları bekleyen eksik bir takım buldum. Arda adapte oluyor, Aleix yarın geliyor. Zamana ve takım arkadaşlarının yardımına ihtiyaçları var."

Sözleşmesinin uzatılmasına dair soruyu cevaplayan Enrique, “Hayatta ne yapmak istediğime dair her gün şüphelerim var. Sezon bitmeden çıkarsama yapmayacağım. (Kulüp Başkanı) Bartomeu bana sözleşme uzatma teklif etti, ama ona ne başaracağımıza bakalım dedim. Berlin (Şampiyonlar Ligi finali) geçtikten sonra bir sene daha devam etme kararı aldım.” dedi.

Pedro’nun gitmesini istemediğini kaydeden Luis Enrique, “Kararına saygı duymak lazım. Kalmasını tercih ederim. İki oyuncu istedim ve ikisini de aldım. Kimseyi kandırmıyorum ve kimseye dakika garanti etmiyorum.” diye konuştu.