Beşiktaş'ın Brezilya'nın Gremio takımından transferi Luiz Rhodolfo, bugün takımla ilk çalışmasını yaparken ardından da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Brezilyalı oyuncu, "Kulübün tarihine geçmek istiyorum." dedi.

Beşiktaş'ın yeni transferi Luiz Rhodolfo, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bugün takımla beraber ilk antrenmanını yaptığını belirten Brezilyalı oyuncu, "Öncelikle beni karşılayan oyuncu grubumuza, teknik ekibimize, taraftarlarımıza ve kulübümüze teşekkür ederim." dedi.

Beşiktaş'ın çok öncelerden tanıdığı bir takım olduğunu, transfer sürecinin 1 ay kadar sürdüğünü ve Avrupa’da büyük bir takımda oynama hayalinin olduğunu da belirten Luiz Rhodolfo, bunu gerçekleştiriği için de çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

İlk defa Brezilya’dan ayrıldığını belirten Luiz Rhodolfo, "Avrupa futbolunu yakından takip ediyorum ve Avrupa futbolunu çok beğeniyorum. Avrupa’da oynayan Brezilyalı başka arkadaşlarımla da görüşüyorum. Buradaki futbol anlayışına uyum sağlayıp, başarılı olacağımı düşünüyorum. Gremio’da da bu tarz bir oyun oynuyorduk. Hocamız Avrupa’da görev almış bir hocaydı. Bu yüzden Beşiktaş'ta uyum sürecinde sorun yaşayacağımı düşünmüyorum." dedi.

Boyunun 1.93 olduğunu, hava hakimiyetinin de bu yüzden iyi olduğunu belirten Luiz Rhodolfo, "Defans oyuncuları olarak basit oynamamız gerekiyor. Takımımız atağa çıkarken topu iyi dağıtmamız gerekiyor." diye konuştu.

Beşiktaş taraftarının kendisini havalimanında karşılaşmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu yineleyen ve taraftara tekrar teşekkür eden Luiz Rhodolfo, "Bu tür karşılama Brezilya’da olmayan bir şeydi. Beni çok mutlu etti. Her gün üzerine koyarak devam edeceğim. Stadımız da çok güzel oluyor. Orda oynamayı çok istiyorum. Formamın hakkını vereceğim. Ben kulübün tarihine geçmek istiyorum. Kulübün tarihine geçmek için de kupalar kaldırmak gerek. Çok iyi bir kadromuz var. Başarılı olacağız." dedi.