Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski, Galatasaray'ın başarısı için bütün gücü ile çalışacağını söyledi.

Sarı kırmızılı kulüp ile 3+1 yıllık sözleşme imzalayan Alman golcü, "Geçtiğimiz sezonlarda da bana teklif olmuştu. Bu yaz periyodunda ilgi daha fazla oldu. Kendimi çok mutlu hissettim. Ailemde benim burada oynamamı istedi. Galatasaray, geçen yılın şampiyon takımı ve önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde direk oynayacak. Galatasaray'ın şampiyonluğunu yenilemek ve Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkarmak için bütün gücümü Galatasaray için vermek istiyorum." diye konuştu.

Galatasaray'ı tercih etmesinde sarı kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynamasının belirleyici ilk etken olmadığına vurgu yapan Alman yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'ı daha önceden tanıyordum. Galatasaray'ı Avrupa'dan ve Türkiye Ligi'nden biliyorum. Burada maç oynadım. Atmosferi yakından biliyorum. Taraftar bana destek verdi. Aslında bugün anlaşmamda Galatasaray'a gelmemde taraftarın büyük etkisi oldu. Galatasaray'a gelme kararımı kolaylaştırdı. Galatasaray'ın direk Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması belirleyeci etken olmadı. Bütün gücümü ve kuvvetimi Galatasaray'a vermek için burdayım." dedi.

Golcü oyuncu, kariyerinde Dünya Kupası olmak üzere birçok kupa kazandığını ancak kazanılan başarılarının asla karekterini değiştirmediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim kazandığım kupalar karakterimi değiştirmedi. Bu kupaları kazanmamış olsam da karakterim bu şekilde olacaktır. Her zaman futbola aç olmalısınız. Her zaman saha da değil, antrenmanda da aç olmalısınız. Kupaları kazanamadığımız zaman da açlığımız daha da artacak."

Podolski, sarı kırmızılı takımın yıldız oyuncularından Wesley Sneijder gibi üst düzey oyuncularla oynamasının kendini motive edeceğini ve daha önceden futbol oynadığı Hamit Altıntop ile çalışmak için sabırsızlandığını kaydetti.