Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olan Lutfi Arıboğan, Türkiye'nin dört bir yanındaki basketbol ailesi fertlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Yalova, Bursa ve Balıkesir'de temaslarına devam eden Arıboğan, ilk durağı olan Yalova'da Belediye Spor yöneticileri ile bir araya geldi. Yalova Belediye Spor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da katıldığı görüşme de Federasyon Başkanı seçilmesi halinde yeni yöntemler planladıklarını belirten Lutfi Arıboğan, "Hem erkeklerde hem de bayanlarda milli takımların tek hedefi şampiyonluk ve olimpiyatlar olacak." dedi.

Seçildiği takdirde yeni bir model içerisinde federasyonu yöneteceklerini ifade eden Arıboğan, "Türk basketbolunun marka değerini yükselteceğimiz kesin. Ama bunun için yapacağımız tek yöntem kulüplerimiz ile birlikte, kulüplerin önde olduğu, model olacak. Federasyonculuk demek, kulüpler demektir. Hem karar mekanizmalarında hem de gelirlerin paylaşımında kulüplerimiz önceliğimiz olacak. Hep birlikte basketbolu bulunduğu yerden çok daha yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Yalova'dan Bursa'daki ziyaretlerine geçmeden önce basın mensuplarından gelen soru üzerine Euroleague Final Four’da Fenerbahçe Ülker’in durumunu değerlendiren Arıboğan, "Fenerbahçe Ülker’in bu seneki başarısıyla gurur duyuyoruz. Şu anda Türk basketbolunu en üst seviyede temsil ediyorlar. Final Four’u başardılar. Ben şampiyonluk için de çok büyük şansımızın olduğunu düşünüyorum." diye cevap verdi.

Ziyaretlerine Bursa'da devam eden Arıboğan ilk durağı olan Gemlik Gücüm Spor yöneticileri ile bir araya geldi. Gücüm Spor Başkanı Tugan Büyükbaşaran ve yöneticiler ile görüş alışverişinde bulunan Arıboğan'a yöneticiler seçim için desteklerini ilettiler.

Bursa temaslarına Bursa Büyükşehir Belediye Spor'u ziyaretinde Belediye Başkanı İlhan Satık tarafından karşılanan Lutfi Arıboğan'a ziyareti nedeniyle teşekkür eden kulüp yöneticileri destek ve başarı dileklerinde bulundular.

Marmara Bölgesi ziyaretlerine Bandırma ve Balıkesir'de devam eden Lutfi Arıboğan Türkiye Basketbol Ligi'nin başarılı ekiplerinden Banvit Basketbol Başkanı Özkan Kılıç ve Genel Menajeri Turgay Çataloluk ile bir araya geldi. Yeni salon, Avrupa Ligleri ve Türkiye Basketbol Ligi hakkında fikir alış verişlerinin yapıldığı görüşmede karşılıklı başarı dileklerinde bulunuldu. Türkiye Basketbol İkinci Ligi temsilcilerinden Best Balıkesir Kulübü Başkanı Gafur Çoymak ile Balıkesir'de bir araya gelen Lutfi Arıboğan ve ekibi bölgede basketbol farkındalığının artması konusunda planlarını anlatırken Çoymak da yeni federasyondan beklentilerini dile getirdi.

Toplantıların ardından Lutfi Arıboğan, ekibiyle beraber Ege Bölgesi temsilcileriyle bir araya gelebilmek için İzmir'e geçti.