Mayıs ayının sonunda başlayan Gezi Parkı protestoları sırasında taraftar gruplarının bu protestolara katılmasının ardından 2013-2014 futbol sezonu başlamadan önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın maçlarda siyasi sloganları izin vermeyeceklerini açıklaması statlarda karşılığını bulmaya başladı.

İLK CEZA KADIN TARAFTARA

Türkiye'de ilk kez Adana Demirspor -Gaziantep Büyükyehir Belediyespor arasında oynana maçta E.Ö. (32) isimli kadın taraftarın "Sahaları Hackledik, Redhack" ve "Her yer Taksim her yer direniş Mavi Şimşek" yazalı pankart açması polisi harekete geçirdi. Spor Büro Güvenliği Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları tribüne çıkarak kadını alarak "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"a göre işlem yaptı. E.Ö. götürüldüğü polis merkezinde verdiği ifade de maça geldiğini yanında 3 tane döviz bulunduğunu ancak bunlardan sadece "Sahaları Hackledik, Redhack" dövizini açtığını, diğer dövizleri açmadığını daha sonra polislerin yanına gelerek polis merkezine götürdüğünü söyleyerek, "Ben bunların suç olduğunu bilmiyordum. Bu Redhack'a bir üyeliğim veya bağlantım yoktur. Sadece böyle bir grubun olduğunu duymuştum. Benim amacım sadece kadın ve çocukların maça alındığı bir gün kadınların buraları ele geçirdi diye eylem yapmaktı. Başka bir amacım yoktu. Pankartlar bana ait" dediği öğrenildi.

Bunun üzerine kadına kanun gereği maçları seyirden men cezası verildi. E.Ö, Adana'daki maçlar sırasında Yarbaşı Polis Merkezi'ne giderek imza vermek zorunda kalacak.