25-30 Ekim tarihleri arasında Avusturya’da düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası için kampa giren Erkek Karate Milli Takımı, genel klasmanda dünya şampiyonluğu hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Avusturya’nın Linz kentinde yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Erkek Karate Milli Takımı, gözünü zirveye dikti. İki yıl önce Bremen’de düzenlenen şampiyonayı üç madalya ile tamamlayan Ay-Yıldızlı ekip bu kez madalya sayısını artırmak ve genel klasmanda ilk sırayı almak istiyor.
İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Wish More Hotel’de kamp çalışmalarına devam eden Karate Milli Takımı, günde çift idmanla şampiyonaya hazırlanıyor.
Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Büyük Erkekler Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, "Hedefimiz, Avusturya’da yapılacak Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda takım halinde zirveye çıkmak" açıklamalarında bulundu.
Yıl içerisinde birçok önemli turnuvada yer aldıklarını belirten Murat Delihasan, "Şampiyonaya çok az bir zaman kaldı. Her şey şu an çok iyi görünüyor. Günde çift idmanla yolumuza devam ediyoruz. Avusturya’ya hazır bir şekilde gideceğiz" diye konuştu.
"Hedefimiz her zaman zirveye oynamaktır"
Tüm çalışmaların müsabaka temposunda gerçekleştiğini aktaran Murat Delihasan, hedeflerinin her zaman için zirveye oynamak olduğunun altını çizerek, "Fizik ve kondisyon ağırlıklı antrenmanlarımız sona erdi. Şimdi tamamen teknik ağırlıklı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türk Milli Takımı’nın hedefi Avrupa ve dünya şampiyonalarında her zaman zirveye oynamaktır. Bu açıdan bir ritm tutturduk ve katıldığımız her şampiyonada ilk beşin içerisinde yer aldık. Avusturya’da da bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Motivasyon açısından baktığımız zaman WKF genel sıralamasında Türkiye’nin dünyanın zirvesinde olması sevindirici bir şey ama bizim için önemli olan alınan başarılar ve madalyalardır. Biz Avrupa ve dünya şampiyonlarında madalya sayımızı, altın sayımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Delihasan, genç bir kadro oluşturduklarını vurgulayarak, "Bunun yanında tecrübeli isimlerimiz de mevcut. Gençlerin enerjisinden, yaşı daha büyük olanların da tecrübesinden yararlanmaya çalışıyoruz. İkisini birleştirip birbirlerini pozitif yönde etkilemelerine uğraşıyoruz. Bunun üzerine kurduk takımı" şeklinde konuştu.
Enes Erkan yeni rekor peşinde
2012 ve 2014 yıllarında üst üste iki kez dünya şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştiren Enes Erkan’ın performansı hakkında da açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Murat Delihasan, "Enes kendi kategorisinde ve diğer tüm kategorilerde dünyanın en iyilerinden birisi. Benim gözümde şuan dünyanın en iyi karatecisi. Üçüncü dünya şampiyonluğunu alabileceğine inanıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. O da çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Profesyonel bir sporcu, ne yapması gerektiğini biliyor ve kendine güveniyor. Eğer Enes üçüncü kez dünya şampiyonluğunu kazanırsa üst üste üç defa dünya şampiyonu olan ilk sporcu olarak Türk karatesi açısından çok büyük bir rekora imza atacak. Bizim branşımızda dünya şampiyonaları iki yılda bir olduğu için Enes’in bu şampiyonada üçüncü, kariyerinde ise toplamda altıncı yılı olacak. Bu süre içerisinde Avrupa şampiyonlukları, Avrupa Oyunları ve Akdeniz şampiyonlukları oldu tabi ama bir sporcunun altı yıl formda kalması Türk spor tarihinde çok ender rastlanan bir durumdur. Onun olaya yaklaşımı, profesyonelliği bizim için çok değerli. Ben yeniden kazanabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
"Kumite takımımızla finale çıkıp altın madalya almak istiyoruz"
Takımın genel durumu hakkında da bilgi veren başarılı çalıştırıcı, "Uğur Aktaş genç bir sporcumuz. Geçen yıl milli takıma girdi. Türkiye’deki Avrupa Şampiyonası’nda ve Avrupa Oyunları’nda üçüncü oldu. Bu sene Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalyayı boynuna taktı. Onun ilk dünya şampiyonası olmasına rağmen kendisinden madalya hedefliyoruz. Bunu başarabilecek durumda. Diğer sporcularımız da çok iyi durumda. 60 kiloda Aykut Kaya tecrübeli bir sporcumuz, iyi bir yerde olabileceğini düşünüyorum. 67 kiloda genç bir sporcumuz Burak Uygur, 75 kiloda Erman Eltemur madalya beklediğimiz isimler. Son iki dünya şampiyonasının birisinde final yapan, diğerinde de üçüncü olan erkek kumite takımımızla bu sene de finale de finale çıkıp altın madalya almak istiyoruz” dedi.
Katada madalya hedefi
Dünya şampiyonalarında daha önce kata dalında madalya gelmediğini aktaran Delihasan, "Bu sene katada madalya alabileceğimizi düşünüyorum. Bu bir his veya arzu olabilir, adını koyamıyorum ama böyle bir düşüncem var. Sporcularımız çok iyi durumda. Kendilerine güveniyorlar. Başarının gelmesinde güven önemli bir etkendir. Çok farklı bir şampiyona geçireceğimize inanıyorum. Takım olarak şuanda tüm dış olaylara kendimizi kapattık. Dışarıdaki hiçbir unsurdan, takımımızın, sporcumuzun, antrenörümüzün moralini bozacak hiçbir olaydan etkilenmemeye çalışıyoruz. Sadece bu işe odaklanmış durumdayız" açıklamasını yaptı.