Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün spor malzemesi hediye ettiği 75 mahkuma 10 ay boyunca çeşitli branşlarda eğitim verilecek.

İl Müdürlüğünün, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumundaki mahkumlara yönelik Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı "Bedenim mahkum ama ruhum sporla özgür" proje hayata geçirildi. 

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) maddi destek sağladığı projeyle, toplumdan dışlanmış hissine kapılan mahkumların sportif aktivitelerle ruhen ve bedenen yaşama tutunması amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde temin edilen spor malzemeleri cezaevinde düzenlenen törenle 75 mahkuma dağıtıldı. Malzemeleri alan mahkumlar antenörler eşliğinde 10 ay boyunca haftada 4 gün voleybol, masa tenisi ve badminton eğitimi alacak.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, törende yaptığı konuşmada, 7'den 70'e sağlık ve rehabilitasyon açısından sporun ve sportif gelişmelerin insan yaşamında önemli bir argüman olduğunu söyledi.

Böyle bir projenin ilk kez uygulandığına dikkati çeken Kabakcı, şunları kaydetti:

"Spor, toplumların ve insanların kaynaşmasında önemli bir gelişim ortaya koyan bir model çalışmadır. Rehabilitasyon açısından spor ve sportif gelişme önemlidir. Sporu yöneten bir kurum olarak başta aktif performans sporcusu olmak kaydıyla kader mahkumu olarak bulunan kardeşlerimize DOĞAKA desteği, cezaevi müdürlüğümüzün katkılarıyla proje hazırladık."

Kabakcı, kader mahkumlarının voleybol, masa tenisi ve badminton eğitimiyle bedenlerini özgürleştireceğini ifade etti.

Cezaevi Müdürü İsmail Dal ise projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Spor malzemelerini alan mahkumlar da projeye katkı sağlayan kurumların yöneticilerine ve basın mensuplarına hazırladıkları el işi ceviz oyma sandık ve tespih hediye etti.

Törenin ardından cumhuriyet savcısı Cengiz Kapusuz ile cezaevi müdürü İsmail Dal mahkumlarla gösteri maçı yaptı.