Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Trabzonspor'la 0 - 0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün akşam en rahat maçımızı oynadık. Bugün karşımızda ezilmiş bir takım gördünüz." dedi.

Sarı lacivertli taraftarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Mahmut Uslu, "Bilinçli olarak Anadolu'nun en büyüğü olarak kıvançla şunu söyleyeyim, bu akşam 12 kişiyle en rahat maçımızı oynadık. Çok kolay bir maçtı, 10 tane falan gol kaçırdık. Yayıncı kuruluş şu anda 'organize atak yapamadılar' gibi konuşmalar yapıyorlar. İnsanlar bunları konuşurken yüzleri de kızarmıyor. Bugün ezilmiş bir takım gördünüz. Türkiye'nin 4 büyüğü diyorlar bu futbol nasıl kalkınacak anlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin ikinci yarı bir tane atak geliştiremediğini anlatan Mahmut Uslu, "Birinci devrede penaltı ve bizi oyundan düşürmek için Alves'e verdiği sarı kart. En az iki kişi kırmızı kartla çıkması lazım. Bu telefonla bu işler olmuyor. Gerek federasyonu gerek kamuoyunu gerek hakemleri, bizim maçlardan önce gerek antrenörleri gerek kulüp başkanları konuşarak devamlı etki altına almaya çalıştılar. Biz bu toplara girmedik yine girmiyoruz. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Çok iyi oynadılar. Şanssızlıklar oldu becerisizlikler oldu ama bizim tarafımızda oldu. O bizim günahımız. Peki başkalarının günahını kim çözecek? Bunun takipçisiyiz." şeklinde konuştu.

"12 KİŞİYLE SAVUNMA YAPTILAR BİR TANESİ DE HAKEMDİ"

Fenerbahçeli yönetici, Trabzonspor'un 12 kişiyle savunma yaptığını bunlardan birinin de hakem olduğunu savundu. Barış istediklerini dile getiren Uslu, "Bu arada da şampiyonluğa oynayan bir takımla oynadık deniyor. Önümüzdeki dönemlerde de şampiyon olacaklarını zannediyorlar. Başkalarının işine karışmıyorum ama 12 kişiyle savunmadalardı. Bir tanesi de hakemdi. Bu futbol federasyonunun dikkatini çekecek. Biz kimseyi aramadık. Hiçbir hakemi de aramadık. MHK Başkanı'nı da aramadık. Biz Federasyon'a güvendik ama güvendiğimizi gördünüz. İnşallah biz bu sene şampiyon olacağız; ama bu tür şeylerin tekrar edilmemesini gönülden arzu ediyorum." diye konuştu.

"BÜLENT ARKADAŞIMIZ MAÇI BÖYLE YÖNETTİYSE ÇOK ETKİ ALTINDA KALMIŞTIR"

Fenerbahçe camiasının son 8 aydır suskunluğunun yanlış anlaşılmaması gerektiğini kaydeden Uslu, "Bizim hiçbir ayıbımız yok. Türkiye'ye ve futbola çok büyük hizmet veriyoruz. Bizi engellemesinler. Türk futbolunu geliştirmek için bir takım tedbirler alsınlar. Bir de açıklamalarında diyorlar ki buna benzer hiçbir şey olmadı, ben onlara hatırlatıyorum, 'Ankaragücü Başkanı aynı şekilde hakemle konuşmuştu ve maç hakemi değiştirilmişti'. Hiç kimsenin hakkı yok. Bülent arkadaşımız maçı böyle yönettiyse çok etki altına kalmıştır." ifadelerini kullandı.