Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile ilgili olarak gündeme getirdiği sarı lacivertli kulübün kurucusuna yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Fenerbahçe'nin kurucularının belli olduğunu dile getiren Uslu, "Bizim kurucularımız Saint Josephlidir. Galatasaraylı değillerdir. Ama demek ki Aziz Yıldırım 100 yıl evvelini görmüş ve 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' demiş." ifadelerini kullandı. Uslu, Yarsuvat'ı Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a benzeterek, "Cavcav'laşmasa daha iyi olur." dedi.

Antalya'da antrenman yapılan tesislerde basın mensuplarının karşısına geçen Malmut Uslu, Duygun Yarsuvat'ın kendi kulübü ile ilgilenmesi gerektiğini kaydederek, "Duygun Yarsuvat'ın yaşına başına hürmet ediyoruz, cevap vermiyoruz. Kendi problemleriyle ilgilensin. Bence kendi kulübü ile ilgilense ve kendi kulübü ile ilgili açıklamalar yapsa daha yararlı olur. Cavcav'laşmasa daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

USLU'DAN TRANSFER YORUMU

Mahmut Uslu, transfer yapılıp yapılmayacağı konusunda şunları söyledi: "Evet, forvet transfer için çalışmalarımız sürüyor; ama kesin diye bir şey yok. Kiralık olarak almayı düşünüyoruz. Elimizde 8 yabancı var. Bunların hepsini düşününce bir hayli sıkıntılı gözüküyor. Hali hazırda zaten çok iyi bir takımımız var. İnşallah yine şampiyon olacağız."

OZAN TUFAN İÇİN 4 MİLYON EURO ÖNERDİK

Uslu, Bursaspor'un genç orta saha oyuncusu Ozan Tufan için yeşil beyazlı kulübe 4 milyon Euro önerdiklerini; ancak 10 milyon Euro istediğini söyledi.

Uslu, şöyle konuştu: "Kulüpler kendi oyuncularına istedikleri değeri biçebilirler. 15 milyon Euro da isteyebilirler; ancak bize 10 milyon Euro denince 'Baba dedim, 10 milyon Euro bizim için çok' dedim. Sonra o konu kapandı; ancak şimdi yeniden açıldı. Ama bize 4.5 gibi bir rakamlar verilse oturur konuşuruz. Sonuçta biz bir şirketiz."

Eskişehirsporlu Erkan Zengin ile ilgili konuşan Uslu, futbolcunun zorla başka bir kulübe gitmek istemediğini dile getirdi. Uslu, "Erkan Zengin gider kendi problemini hallederse bizim herhangi bir şeyimiz yok. Erkan Zengin'in 'Beni zorla bir yere yollayamazlar' dediğini kendi kulağım ile duydum." diye konuştu.

Uslu, sezon sonu sözleşmesi bitecek Emre'nin takımın en önemli oyuncularından olduğunu kaydetti, "Sezon sonu gelince oturulur değerlendirilir." ifadelerini kullandı.