ADANA (AA) - TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun, güvenlik gerekçesiyle Adana Demirspor'un kentte antrenman yapmaması konusunda aldığı tavsiye niteliğindeki kararı eleştirdi.

Türkmen, yazılı açıklamasında, Adana Demirspor'un 19 Mayıs Perşembe günü deplasmanda Vartaş Elazığspor ile yapacağı PTT 1. Lig play-off yarı final ilk maçının hazırlıkları için Malatya'da kampa girdiğini hatırlattı.

Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun, güvenlik gerekçesiyle mavi-lacivertlilerin kentte antrenman yapmaması konusunda aldığı tavsiye niteliğindeki kararı "skandal" olarak değerlendiren Türkmen, şunları kaydetti:

"Adana Demirspor'un, Vartaş Elazığspor ile oynayacağı play-off maçı öncesinde Malatya'da yaptığı kampın yarıda kesilerek, kafilenin şehri terk etmesi yönünde alınan valilik kararı, skandaldır. Bir futbol takımı kafilesinin güvenliğini sağlayamayan Malatya Valiliği, koca şehrin güvenliğini nasıl sağlamaktadır? Malatya Valiliği bu yanlış kararıyla, şiddet içeren söylem ve eylemlerin en büyük panzehiri olan sporu ve sporun ruhunu oluşturan dostluk ve kardeşliği şiddet eylemlerine teslim etmiştir. Söz konusu müsabakanın yerel değil de uluslararası bir müsabaka olması durumunda güvenliği birinci derecede sağlamakla sorumlu olan kişi ve kurumlar, o uluslararası takımı da sınır dışı mı edeceklerdi? Valiliğin, Adana Demirspor kafilesine uyguladığı bu yaptırımı kınıyor, bu ve buna benzer olası eylemlerde de yetkililerin sorumlulukları doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum."