Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından malnütrisyon hastalığına (kötü ve yetersiz beslenme) dikkat çekmek için gerçekleştirilen koşuya Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de koşarak destek verdi.
    Türkiye Atletizm Federasyonu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Abott İlaç Firması’nın desteğiyle gerçekleştirilen koşu için Ankara’dan yola çıkan 30 sporcu 'Yaşam İçin Kalori Yak' yazılı tişörtlerle Adana’ya geldi.
    Seyhan ilçesi Yeni Baraj Mahallesi'nden verilen starta Tarsus ve Adanalı Masterler Atletizm takımı sporcularından oluşan 20 kişinin de katılımıyla toplam 50 kişi hastaneler kavşağı, Ortadoğu Hastanesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Sağlık Müdürlüğü önünden Optimum Alışveriş Merkezi’nden, Asri Mezarlık, Polis Okulu ve İncirlik kavşağındaki koşu sona erdi.
İl Spor Müdürü Hadi, ayrıca Adana Atletizm Masterler Kulübü Başkanı Necmi Tadır taşıdıkları meşale ile diğer materyalleri Atletizm Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Faruk Kesik’e teslim etti. İl Spor Müdürü Hadi, kötü ve yetersiz beslenme nedeniyle her yıl dünya genelinde milyonlarca kişinin öldüğünü, bu konuya herkesin duyarlı yaklaşması gerektiğini ifade etti.