Bünyesinde üç barajı barındıran Antalya'nın Manavgat ilçesi bölgede su sporu turizmini canlandırmak için farklı aktiviteler düzenleyerek turistleri bölgeye çekeceği belirtildi. Rafting su sporunda cazibe merkezi olan Beşkonak Köprülü Kanyon'dan sonra kano sporunda da Manavgat Irmağı'nın olması bekleniyor.
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat'ın bünyesinde Oymapınar, Manavgat ve Naras barajlarını barındırmasına karşı yeteri kadar su sporlarından istifa edemediğini söyledi.
Su akışı debisi bakımında Manavgat Irmağı'nın dünyanın en iyi kano su parkuru alanlarında birisi olması karşı yeteri kadar değerlendirilemediğinin altını çizen Aydoğan, ilçede turizmin 7'den 12 aya çıkması için su sporu imkanlarının en üst seviyede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarla Manavgat Irmağı'nı kano su sporunda dünyada cazipe merkezi haline getireceklerini vurgulayan Aydoğan, yıllık 1 milyon kano tutkunun ırmakta bu sporu yapabileceğini ifade etti.
Avrupa ülkelerinde kano sporunun yaygın olduğunu belirten Aydoğan, her Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Fransa ve Çekli kano sporu severinin farklı ülkelere bu sporu yapmaya gittiğinin altını çizdi. Aydoğan, "Bugüne kadar üç barajımız olmasına karşı su kaynağı zenginliğimiz su sporuna yansıtamadık. Kano su sporunda dünyanın en doğal parkuru olmasına karşı Manavgat Irmağı'nı değerlendiremedik. Hedefimiz 1 milyon turiste ırmakta kano sporu yaptırmak. Bu potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Bu aynı zamanda bölgemizde turizmi 7 aydan 12 aya çıkaracaktır. " diye konuştu.