Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 1’nci Kademe Durgunsu Antrenörlük Kursu 6 Nisan’da Antalya Manavgat’ta yapılacağı bildirildi.
Alternatif turizm için elverişli iklim ve doğa imkanlarına sahip olan Manavgat, spor turizmi konusunda atılım yaparak bölge destinasyonunda turizmi 12 aya çıkarmayı hedefliyor.
220 bin yatak kapasitesine sahip ve her yıl 4 milyonun üzerinde turistin tatil yaptığı Manavgat'ta Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) öncülüğünde Manavgat İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Kano Federasyonu’nun Aksaray’da yapmayı planladığı Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu'nun turizm şehrinde yapılması kararlaştırıldı.
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye Kano Federasyonu'nun Aksaray’da yapılacağı ilan edilen Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu 6 – 17 Nisan tarihleri arasında Manavgat’ta yapılacağını söyledi.
Kurs için son başvuru tarihinin 2 Nisan olduğu belirten Aydoğan, turizmde Türkiye’nin yatak kapasitesi bakımından en büyük ilçe destinasyonu olan Manavgat’ın spor turizminde atılım yapması gerektiğini kaydetti.
Manavgat'ın bünyesinde barındırdığı Manavgat, Oymapınar ve Naras barajlarıyla zengin su jaynaklarına sahip olduğunu belirten Aydoğan, bu su zenginliğinin mutlaka su sporuna kazandırılmasının aciliyet gerektiğini ifade etti. Aydoğan, "Otellerimiz yılın sadece belli dönemlerinde açık oluyor. Sezon bittiğinde Manavgat’ta tesislerimizin yüzde 70’e yakını kapanıyor. Binlerce insan işsiz kalıyor. Halbuki Manavgat’ta otellerimizin kapalı olması kabul edilemez. Bunun için alternatif imkanları mutlaka değerlendirmeliyiz." diye konuştu.
Spor turizmi konusunda Manavgat’ın sahip olduğu imkanların çok fazla olduğunu ifade eden Aydoğan, Manavgat’ta oryantiringden tenise, futboldan bisiklete, atletizmden trekkinge ve İskandinav yürüyüşüne kadar dünya çapında milyonlarca sporcusu ve seyircisi olan spor dalları için antrenman ve çalışma şartlarının mevcut olduğunu kaydetti. Aydoğan, Manavgat'ta kano su sporunun hayat bulması için şu bilgileri verdi:" Bu spor dalları için öyle çok büyük yatırıma da ihtiyaç yok. Bir çoğu sadece idari izinlerle yapılabilir. Manavgat Irmağı bu konuda bize büyük bir fırsat sunuyor. Türkiye Kano Federasyonu’na yaptığımız müracaat olumlu karşılandı. Federasyon, Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu’nu Manavgat’ta yapmaya karar verdi."
Aydoğan, ayrıva Türkiye Masa Tenisi Milli Takımı’nın Manavgat’ta kampa gireceğini diğer taraftan da bütün federasyon başkanlarının da katılacağı bir spor turizmi çalıştayı için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.