Antalya Manavgat'ta tatlı su ve deniz suyunun karışımıyla sürekli kendini yenileyen Titreyengöl, sonbahar, kış ve ilkbaharda göçmen kuşlara, yazın da su sporlarına eşlik ediyor. Bölgenin su sporlarında cazibe merkezi olması durumunda her yıl binlerce su sporu tutkunu turistin geleceği ifade ediliyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Titreyengöl, Sorgun Çamlığı'yla birlikte Türkiye'nin ilk eko turizmine kazandırılan destinasyon alanları arasında yer alıyor. Titreyengöl, içinde karabataktan Pekin ördeğine kadar çok sayıda kuşu barındırıyor. Titreyengöl, Antalya Serik Boğazkent'ten sonra ikinci önemli kuş halkalama merkezinden biri.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, 22 bin yatak kapasitesine sahip Titreyengöl'ün Türkiye'nin ilk eko turizme açılan destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Titreyengöl'ün 35 yıl önce turizme açıldığını, dünyanın sayılı eko turizm alanlarından biri olduğunu belirten Aydoğan, "Titreyengöl, deniz ve göl suyunun devri daimiyle olduğu nadir göllerden birisi olmasına karşı bugüne kadar yeteri kadar su sporlarında istifade edilemedi. Gölde su sporlarının hayat bulması ve bölgede alternatif turizmin yaygınlaşması için kano, kürek takımları, dragon, su akrobasi şovları, bot ve yelken turlarına yönelik tanıtım yapıyoruz. Hedefimiz Titreyengöl'ü su sporlarında cazibe merkezi yaparak Rus, Avrupa ve İskandinav turistleri bölgemize çekmek istiyoruz. Su sporları turizmiyle bölgemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz. Titreyengöl Türkiye'nin ilk turizme açılan yerlerden birisi olmasına karşı bugüne kadar yeteri kadar turizme kazandırılamadı. Su sporları canlılığıyla Titreyengöl'de turizmi 12 aya çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.