Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu sene dördüncüsünü düzenleyecekleri Manavgat Belediyesi yağlı pehlivan güreşlerini 20 Eylül'de yapacaklarını söyledi.

Manavgat'ı yağlı pehlivan güreşlerinde dünya gündemine taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Sözen, Manavgat Belediyesi kadrosunda yer alan Serhat Gökmen, Oktay Sancak, Mustafa Ölmez, Bayram Aslantaş, Ahmet Elmas, Mehmes Aslan, Ramazan Koray Duran ve İsa Yıldırım gibi ünlü güreşçilerin Atatürk Stadyumu ve ırmak kıyısında antrenmanlarını sürdürdüklerini kaydetti.
Manavgat'ın başarılı güreşçilerini Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur gibi ünlü başpehlivanların güreş antrenörü Okan Aksoy ve ünlü atletizm, jimnastik antrenörü Hikmet Tuğsuz'un çalıştırdığını anlatan Sözen, ırmak kıyısında yapılan son çalışmada ise ünlü pehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'de katılarak pehlivanlara güreş taktikleri verdiğini ifade etti.

Geçen yıl 75 başpehlivanın katılımıyla Manavgat'ta bir rekor kırdıklarını dile getiren Sözen, bu sene bu rakamı 80'e çıkaracaklarını kaydetti. Sözen, ata sporu yağlı güreşi sevdirmek için Manavgat'ta var güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.