TFF 1. Lig’in 3. haftasında Manisaspor kendi evinde Eskişehirspor’u ağırladı.
TFF 1. Lig’in 3. haftasında Manisaspor sahasında ağırladığı Eskişehirspor ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Eskişehir Teknik Direktörü Fehmi Alpay Özalan, “Çok erken yemiş olduğumuz kırmızı kart oyun birliğimizi ciddi bir şekilde etkiledi. Ancak devrenin bitmesine kadar sabretmek istedim. Devre arasında bizim takımımız 10 kişi de kalsa 9 kişi de kalsa defans yapmaz. Hücuma oynamayı düşündüm. Takımı hücuma oynattım. Ardından 10 kişiyle 3-1 öne geçtik ancak 2. gölü Manisaspor’dan çok erken yedik. Bireysel hatadan kaynaklanan çok erken bir gol yedik. Bu biraz oyuncu arkadaşlarımızı saha içerisinde demoralize etti. Daha sonra moral motivasyonunu yükseltti Manisa 3. golü buldu. Ancak 2 tane penaltı var. Bunları konuşmak ne kadar doğrudur ama bizim gördüğümüz kadarıyla birinci penaltı ve kırmızı kart çok haksız verildiğini düşünüyorum. Oyuncularımız 10 kişiyle 75 dakika çok iyi mücadele ettiler. Kendilerini kutluyorum. Tebrik ediyorum. Söyleyecek bir şey yok. Biz burada 2 puan bıraktık diye düşünüyorum” diye konuştu.
Manisaspor cephesi
Maç sırasında Manisaspor Teknik Direktörü Koray Palaz, yan hakemle yaşadığı bir diyalog nedeniyle sahadan uzaklaştırıldı. Ayrıca Palaz’ın disipline sevk edileceği öğrenildi. Palaz’ın yerine basın mensuplarının karşısına çıkan Manisaspor Teknik Sorumlusu Hasan Akçaylı, maçla ilgili olarak şunları söyledi:
“Ben öncelikle sözlerime başlamadan önce futbolcularımı kutluyorum. 3-1’lik maçı buraya getirmek Eskişehirspor karşısında kolay değil. Futbolcularımız yüreklerini ortaya koydular. Gerekli mücadeleyi gösterdiler. 1-0’dan sonra 1-1’i bulduk. Penaltımız verilmedi. Bunu ifade etmek istiyorum burada. 3-1’den 3-1’den geriye düşüp maçı çevirmek kolay bir şey değil. Bunu başardıkları için futbolcularımızı ayrıca tekrar kutluyorum”
Palaz’ın sahadan uzaklaştırılmasıyla ilgili bilgi veren Akçaylı, “Yan hakem bayrak kaldırdı. Yan hakeme gitti serzenişte bulundu. Şöyle bir serzenişte bulundu; ‘Bayrak kaldırıyor yan hakem görmediniz mi?’ diye ifade de bulundu. Yan hakem de ‘İttin beni’ diye orta hakeme söyledi ve hocamız atıldı. En ufak bir hakaret, en ufak bir hakeme karşı bir tepki yok. Bu böyle bilinsin” diye konuştu.