TFF 1. Lig takımlarından Manisaspor, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile yollarını ayırdı. Altıparmak’ın kendisiyle birlikte getirdiği futbolcuların transfer yasağı nedeniyle lisanslarının çıkarılmadığı gerekçesiyle istifa ettiği belirtilirken, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Altıparmak’ın önümüzdeki maça çıkmak istemediğini ve kendilerinin bu durumu kabul etmeyerek, karşılıklı teşekkür ederek yollarını ayırdıklarını söyledi.
Geçtiğimiz sezon maddi sıkıntılara rağmen 2. Lig’de şampiyon olarak TFF 1. Lig’e yükselen Manisaspor’da maddi kriz ile birlikte transfer yasağı sürüyor. Sezon bitiminin ardından Teknik Direktör Taner Taşkın ile yollarını ayıran Manisaspor’da, 17 Mayıs tarihinde teknik direktörlük koltuğuna oturan Mehmet Altıparmak, görevinden istifa etti. Sezonun ilk haftasında Elazığspor maçı öncesinde kendisiyle birlikte getirdiği futbolcuların lisanslarının çıkartılmaması üzerine istifa ettiği öğrenilen Altıparmak, dün gece tesislerden ayrıldı.
“Böyle bir kriz ortamında duruş olarak hoşumuza gitmedi”
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Altıparmak’ın önümüzdeki maça çıkmak istemediğini ve kendilerinin bu durumu kabul etmeyerek, karşılıklı teşekkür ederek yollarını ayırdıklarını söyledi. Mergen, “Hocamızla dün akşam konuştuk. Kendisi bu maça yeni transferler olmadan çıkmak istemediğini söyledi. Bizde bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Kendisine teşekkür ettik. Transfer yasağı da Çarşamba günü kalkacak. Neticede böyle bir şey söz konusu olmasa transferler yapılmazdı. Transfer yasağı için 1 Eylül’e kadar vakit var. İkinci maça yetişecek şekilde transfer yasağımızı kaldıracağız. Hocanın bu davranışı böyle bir kriz ortamında duruş olarak hoşumuza gitmedi. Yollarımızı ayırdık. Kendisiyle maddi olarak da herhangi bir sorunumuz yoktur. 2 aylık maaşını almıştır” dedi.
Teknik direktörlük arayışlarına da başladıklarını kaydeden Mergen, “Kafamızda birkaç isim ve belirlediğimiz kriterler var. Kulübümüzün yapısına göre bir hocayla önümüzdeki günlerde anlaşacağız” diye konuştu.