Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta lider durumda olan Manisaspor’da forma giyen futbolcular, şampiyonluk maçına çıkacakları Sivas Belediyespor maçı öncesi önce iddialara göre bir açıklama yayımlayarak, "Asıl olan başkanın ‘şampiyonluk benim çokta umurumda değil’ sözleridir. Koca bir yıl formasını terlettiğimiz bu büyük Manisaspor camiası yanlış ellerde yönetildiği sürece bu sorunların sonu asla gelmeyecektir" dedi.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta lider durumda olan Manisaspor’da forma giyen futbolcular, Sivas Belediyespor maçı öncesi iddialara göre şok bir açıklama yayımladı. Şampiyonluk maçına çıkacak olan futbolcuların soyunma odasında kaleme aldıkları öne sürülen açıklamalarda şaşırtan ifadeler yer aldı. Açıklamada, "Değerli Manisa halkı, Manisaspor camiası, cefakar taraftarlarımız ve spor kamuoyunun dikkatine; 28 Nisan 2016 tarihinde kulüp içinde yaşanan büyük bir skandal nedeniyle artık Manisaspor futbolcuları olarak bu basın bildirgesini sizlerle paylaşmayı ve olayları birinci ağızdan duymanızı uygun görmüş durumdayız. Sezon başından bu yana aslında her kesiminde bildiği ama şehrin ve takımın başarılı olması adına sineye çektiğimiz onlarca konu bir türlü çözülemeyen problemler ve sayısız yalanlarla bu günlere geldik. Biz futbolcular, teknik heyet, taraftarlar ve kulüp personeli olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Kaldı ki bugünde bunu şampiyonlukla taçlandıracağımızdan kimsenini şüphesi olmasın. Ödenmeyen taksitler, tutulmayan vaatler, alın teri geçen personellerin dahi ödenmeyen maaşları ve kulübe giren paraların nereye kayboldu soruları hepinizde bildiği gibi tek bir kişiyi göstermektedir. Tüm bu olanlara rağmen o kadar karakterli, o kadar işine sevdalı ve o kadar formasına saygılı bir gruba sahibiz ki sizleri yaşadığımız bu coşkuya ortak edebiliyoruz. Bu zor günlerde yanımızda olmayan kadar onları da unutmuş değiliz" denildi.
"BU SORUNLARIN SONU ASLA GELMEYECEKTİR"
Açıklamanın devamın şu ifadelere yer verildi:
"Siz büyük taraftarlarımız siyah beyaz aşığı olan bu şehir ve bize vaat ettiği her sözü tutan siz büyükşehir belediye başkanımız ve çevre belediyeler, bu şampiyonlukta hepinizin payı en az bizim kadardır. Bugünkü olaya gelecek olursak, geçmişten bugüne cereyan eden ve en son Gümüşhanespor maçı primiyle patlak veren olay üzerine yok denecek kadar az güven olayı tamamen bitme derecesine gelmiştir. Ki konumuz nasıl bugüne kadar para olmadıysa ana düşünce bu değil. Asıl olan başkanın ‘şampiyonluk benim çokta umurumda değil’ sözleridir. Koca bir yıl formasını terlettiğimiz bu büyük Manisaspor camiası yanlış ellerde yönetildiği sürece bu sorunların sonu asla gelmeyecektir. Bugün biz varız belki yarın olmayız ama Manisaspor ismi her daim var olacaktır. Bizler sıkıntı çektik. Bizler kırıldık, bizler yorulduk ama varsın bu takım için helali hoş olsun. Amacımız bundan sonrasını kurtarabilmek. Bizlerin ne derece anlayabildiğinizi tahmin edebiliyoruz. Sırf bütünlük bozulmasın diye uzun süredir sustuk. Ama bunların bizim ağzımızdan duymanız sizin de hakkınızdı. Biz evimizin, ailemizin hatta geleceğimizin rıskını ararken, başımızda olan kişi hak ettiğimiz karşılığı kendi yatırımları uğruna rahatça harcayabildi. Söylenecekleri belki de sonu yok ama biz yine saygı çerçevesinde bunları sizlerle paylaşıyoruz. Hakkınızı helal edin ve ne kadar da sıkıntı çeksek bizde sizler gibi Manisasporluyuz."