Son Balkan Şampiyonası'nda ikinci olan milli sporcu Talat Alkan, destek ve sponsor bulamamaktan şikayetçi.

10 yıl önce tanıştığı Kenyalı atletlerin tavsiyesi üzerine maraton koşmaya başlayan 45 yaşındaki maratoncu Talat Alkan son Balkan Şampiyonası'nda ikincilik alarak önemli bir başarıya imza attı.

Artvin'de hayatını sürdüren maratoncu Talat Alkan Yunanistan'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda 2. olarak Artvin'e gümüş madalya getirdi ama sponsor bulamamaktan şikayetçi. 2017' de Güney Kore'de yapılacak Büyükler Balkan Maratonu'nda altın madalya ile dönmek istediğini belirten Alkan, çalışmalarının daha düzenli olması için sponsor ve desteğe ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

10 senedir bu sporu yaptığını belirten Alkan, "Kenya'lı ve Etiyopya'lıların isteği üzerine başladım bu spora. Daha önce bir macera ile başladı fakat sonra profesyonele dönüştü. Daha önce birçok yarışa katıldım, hem yurtiçinde hem yurtdışında." dedi.

Daha önce de çeşitli başarılar elde ettiğini ifade eden Alkan "25. Balkan Şampiyonası'nda Yunanistan'dan Büyüklerde gümüş madalya alarak Türkiye'ye ve ilim Artvin'e dönmekten gurur duydum. Çok duygulandım orada." şeklinde konuştu.

Hem Türklerin hem de özellikle Yunanlıların büyük desteği olduğunu belirten Alkan, "Gerçekten Yunanlıların Türkleri bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Türklere Atatürk'e olan saygıları, sevgileri beni gerçekten hayran bıraktı. Yarış içerisinde çok destek verdiler, alkışlarıyla, tezahüratlarıyla." diye konuştu.

"DESTEK BEKLİYORUM"

Artvin'in tek maratoncusu olarak destek beklediğini kaydeden Alkan, "Bu konuda kurumlardan da destek bekliyorum. Kurumsal olarak hiçbir destek alamadık. O açıdan kurumlardan da destek bekliyorum, özelikle Artvin'li büyüklerimizden. Belediye Başkanımızdan, Sayın Valimizden desteklerini bekliyorum." dedi.

Alkan "Belki ben gençlerde dünya şampiyonu olamadım ama Yasin'i gençlerde dünya şampiyonu yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.