İspanya’nın en çok satan spor gazetesi Marca, Arda Turan’ın Atletico Madrid’ten gitmek istemesine “az çalışıp çok para kazanmak istemesine” bağladı.

Gazete, “Arda, Atletico’dan gitmek istiyor: ‘Burada çok koşuluyor’” manşetini attı.

Marca’nın haberinde, “Az çalışıp çok kazanmak. Bir çok insanın hayali, göründüğü kadarıyla bunlar arasında Arda Turan da var. Tabii ki bu sözlerle değil, fakat Türk bir kulübün teklifini ve diğer tarafta Simeone’nin oyun sisteminin gerektirdiği yüksek fizik gücünü birinci elden dile getirdi.” denildi.

Arda Turan’la Atletico Madrid arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, milli yıldızın menajeri Ahmet Bulut’un gösterdiği tavırdan dolayı rahatsız olduğunu söylediği ancak her halükarda takımdan ayrılma isteğini doğruladığı kaydedildi.

Bunun yanısıra gazete, Arda’nın telefon konuşmasında, Cholo’nun oyun sisteminden dolayı fiziksel olarak yıprandığını belirterek, defansif görevlerden kurtulacağı bir sistemini tercih ettiğini söylediğini iddia etti.

Marca ayrıca, “Arda, sakatlık durumu ciddi görünmese bile geçen sezonun son maçını, Şampiyonlar Ligi finali gibi maçları kaçırdığını hatırlatmak uygun olur.” diye yazdı.

Haberin sonunda, kulübün Arda Turan’a 41 milyon Euro'luk bonservis bedeli olduğunu bilmesini istediği ve teklif gelmediği halde 2017’ye kadar sözleşmesi olan “10 numaraya” kapılarının açık olduğu ifade edildi.