Mardin Nusaybin ilçesinde askeri operasyon sırasında teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Efsane Alıcı’nın Esenyurt’taki evine ateş düştü. Bağlarçeşme Mahallesi 1198 Sokak’taki baba evinde acı haberi alan yakınları sinir krizi geçirdi.

Akşam saatlerinde eve gelen askerler, aileye şehadet haberini verdi. Acı haber üzerine fenalaşan yakınlarına olay yerindeki sağlık ekiplerince müdahale edildi. Babasını 10 yıl önce kaybeden şehidin, 2 ay önce Hatice adında bir kızının dünyaya geldiği öğrenildi. İki hafta önce kızını görmek için izin alarak İstanbul’a gelen Alıcı, izninin bitmesi üzerine tekrar görev yerine geri dönmüştü.

Şehit Alıcı’nın cenazesinin Mardin’de gerçekleştirilecek törenin ardından memleketi Gaziantep’e getirileceği ve Islahiye’nin Yeşilyurt Köyü’nde ikindi namazını müteakiben defnedileceği öğrenildi.

Şehit Alıcı’nın amcası Şehmuz Alıcı; "Ne söyleyeyim, söylenecek bir şey yok. Çocuklarımız neyin uğruna ölüyor anlamış değilim. Tabi ki vatanımız için canımız feda. Ölen çocuk da bir Kürt. Kürt olduklarını iddia eden insanlar tarafından öldürülüyor. En çok zorumuza giden bu. Yaklaşık 4 yıldır askerdi. Genç çocuktu, terhis oldu. ’Amca’ dedi, ’Ben asker olacağım’ dedi. Evliydi. Bir çocuğu vardı. Yeni çocuğu oldu 2 aylık. Kız evladı vardı. Ailesi burada biz de Gaziantep’e gideceğiz. Orada defnedeceğiz. Islahiye kazasında toprağa verilecek" ifadelerinde bulundu.