Trabzonspor’un yeni transfer Marko Marin, fiziksel yeterliliği konusunda bir sıkıntısının olmadığını, sadece maç eksiğinin bulunduğunu açıkladı. Tecrübeli futbolcu, “Oynama fırsatı buldukça eski ritmimi yakalayacağımı ve çok kısa zaman da takıma katkı verebileceğimi düşünüyorum.” dedi.

Trabzonspor, Chelsea’den sezon sonuna kadar kiraladığı Alman futbolcu Marko Marin ile sözleşme imzaladı. 19 numalarılı formayı giyecek olan başarılı futbolcu, bir milyon 600 bin Euro garanti, 10 bin Euro maç başı ücreti alacak. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın da katılımıyla yapılan imza töreninde konuşan 26 yaşındaki başarılı futbolcu, “Trabzon gibi çok büyük bir yere geldim. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Kulübümüzün nihai hedefi olan şampiyonluğu bende elimden geldiği kadar katkıda bulunmak, takıma yarar sağlamak için buradayım. Trabzonspor çok büyük bir kulüp ve camia. Değerli futbolcularda sahip. Bu sene de lige iyi bir başlangıç yaptı. Ümit ediyorum ki, çok daha iyisini yapacağız. Seneye yeni bir stadyuma taşınıyor. Çok iyi çalışmalar yapılan ve gelecekte çok güzel şeylerin beklediği bir kulüp burası. O yüzden burada olmaktan memnunum.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon eski performansından uzak göründüğü eleştirilerine ise Marko Marin, şu cevabı verdi: “Chelsea da iyi iş çıkarttığımı söyleyebilirim. Hemen bir sene sonra zaten kupa kaldırmıştık. Orada bir başarı vardı, bu başarı neticesinde Sevilla’ya gittim. Orada Avrupa şampiyonu olduk. Başarılı bir transfer hamlesi gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Genel hatlarıyla değerlendirdiğimde geçen seneyi diğerlerinden biraz ayırarak, maalesef sakatlıklardan dolayı çok iyi bir performans ortaya koyduğumu söyleyemem Florentina’da. Ama bu geçişlerim hem hedefleri olan, kupa kaldıran takımlara doğrul olmuştu. O yüzden geçmişimle alakalı yaptığım işlerden memnun olduğumu söyleyebilirim. Buraya da hedefi olan ve kupa kaldırmak isteyen bir takıma geldim. O yüzden yeni bir hedef doğrultusunda buradayım. Geçen seneye göre kendimi daha iyi hissedebileceğim bir futbol atmosferi, yeteneklerimi daha iyi ortaya çıkartabileceğim bir atmosfer olduğunu düşündüğüm için geldim. Ofansta hem kendi yeteneklerimi hem arkadaşlarımı oyun içine sokup, biraz daha kaliteli ve becerikli iş yapabileceğimi düşündüğüm için de burayı tercih ettim. Elimden geldiği kadar ofansta takımı bir vites daha yukarı alabilmek, boşlukları doldurabilmek ve üretkenliğimizi de artırabilmek için buradayım. Umut ediyorum ki iyi olacaktır. Belki geçen sene yeterli maç sayısına ulaşamadım ama maç eksiğim var. Fiziksel yeterliliğim konusunda bir sıkıntım yok. Maçları da buldukça eski ritmimi yakalayacağım ve çok kısa zaman da takıma katkı verebileceğimi düşünüyorum.”

SÜLEYMAN HURMA: 1-2 OYUNCU DAHA ALABİLİRİZ

Sportif Direktör Süleyman Hurma da kulübün hedefleri doğrultusunda çok önemli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını söyledi. Marin’in geçmişte çok iyi işler yaptığına değinen Hurma, benzer işleri Trabzonspor forması altında da yapacağına inandığını dile getirdi.

Kadroya 1-2 oyuncu daha katmayı planladıklarını belirten Süleyman Hurma, isim vermekten kaçındı. Hurma, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: “Transfer gerçekleşmeden basında haber çıkınca transfer bitirmek neredeyse imkansızlaşıyor. Üzülerek belirtmeliyim ki, son yıllarda Türkiye’de çok karışık işler yapılmakta. 100 tane insan bu oyuncunun adını öğrendikten sonra muhatap kulübü ve menajerine ulaşıp, bu oyuncuyu Trabzonspor’a getirebileceğini, ipe sapa gelmez yalanla getirebileceğini söylüyor ve transfer bloklanıyor, şartları değişiyor, zorlaşıyor. Saklamakta ki bütün amacımız o.” dedi.

Alternatifli bir kadro oluşturmaları gerektiğinin altını çizen Trabzonspor Sportif Direktörü, büyük hedefleri gitmek için kadrodaki değerli oyuncuların yanına başka oyuncular da kattıklarında hedeflerine daha rahat yürüyecekleri ifade etti. Transferi daha güçlü, kudretli ve kuvvetli bir takım olmak için yaptıklarını anlatan Hurma, “O yüzden zaman zaman bir takım kararlar alıyoruz. Umut ediyorum ki bu kararların tamamı doğru çıkar. 1 veya 2 oyuncu daha mutlaka transfer etmeyi düşünüyoruz. Yapmak zorunda değil, şartlar uygun olursa yapacağız.” diye konuştu.
Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Hurma, bunun hiçbir şey olduğunu, daha oynanmamış 32 maç ve 96 puan olduğuna dikkat çekti. Galibiyet serisini devam ettirmek istediklerini söyleyen Hurma, bunu yaparken de herkesin desteğini ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

SERBEST KALANLARA 1461 TRABZON ÖNERİSİ
Hurma, takım bulmaları söylenen futbolcuların durumuyla ilgili bir soru üzerine, bu sene kadroda 28 futbolcu bulundurabildiklerini hatırlattı. Türkiye’de son dönemlerde futbolun biraz başkalaştığını belirten Hurma, “Kontrat sahibi insanlar o kontratlarından daha iyisini bulamıyorlarsa futbol oynamaktan çok sanki o kontratları tercih ediyorlar gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu bütün kulüpler için geçerli. Umut ediyorum ki biz de böyle olmaz. Olursa da Trabzonspor yaptığı kontratın arkasında durur. Oyuncularımızın da zarar görmemeleri için kendilerine tebligatta bulunduk. 1461 Trabzon takımında aynı ekonomik koşullarda oynamayı tavsiye ettik. Eğer bir kulüp bulup giderlerse biz gerekli kolaylığı sağlarız. Burada kalıp antrenman yapma isterlerse biz yine kontratın arkasındayız. İsterlerse 1461 Trabzon'a da aktarabiliriz. Bundan daha fazlasının olması için şuanda yapabileceğim başka bir şey yok.”