Elemelerden girdiği Roma Masters'ta dünya 29 numarası Adrian Mannarino'yu eleyen Marsel İlhan, ikinci turda İspanyol yıldız Rafael Nadal ile eşleşti.

Toprak zeminde ilk, toplamda ise yedinci kez bir Masters turnuvasında ana tablo mücadelesi veren Marsel İlhan, Roma'da etkileyici bir galibiyete daha imza attı. İki eleme turu aşarak girdiği Roma Masters ana tablosundaki ilk sınavını Adrian Mannarino önünde veren İlhan, klasmanın 29. basamağındaki Fransız rakibine beş oyun bıraktı.

Henüz ilk oyunda break'i elde eden Marsel, bu avantajını koruyarak açılış setini 6-4'le hanesine yazdırdı. Haftaya sıralamanın 87 numarası olarak başlayan milli tenisçi, ikinci sette vitesi daha da arttırdı. Bu setteki ilk dört oyunu alarak Mannarino'yu teslim bayrağını çektiren İlhan, 78 dakika sonunda 6-4, 6-1'le maçı noktaladı.

Mannarino'nun yakaladığı altı servis kırma puanının tümüne engel olan Marsel'in, bu istatistiğin yanı sıra ikinci servislerinde eriştiği 14/20'lik puan çıkarma oranı da galibiyetin kilit noktalarıydı.

SIRADA NADAL VAR

27 yaşındaki Marsel'i ikinci turda bekleyen isim ise Rafael Nadal. Bu hafta itibariyle on yıl aradan sonra sıralamada ilk beşin dışına çıkıp yedinciliğe gerileyen İspanyol yıldız, 4 numaralı seribaşı olduğu Roma Masters'ta 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 ve 2013'te olmak üzere tam sekiz şampiyonluk yaşadı.

İlhan ile Nadal arasındaki ikinci tur buluşması, Çarşamba günü oynanacak.