Adana Burç Okulları il geneli düzenlenen masa tenisi turnuvasında ‘yıldız kızlar ve erkekler’ kategorisinde şampiyon oldu.

Okul dersleri ve Türkiye geneli düzenlenen akademik sınavlarda elde etmiş olduğu başarıyı sosyal faaliyetlerde de gösteren Burç Okulları, spor müsabakalarında ise elde etmiş olduğu başarılar ile kupaları topluyor.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası sona erdi. Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada Burç Çukurova Ortaokulu kızlarda, Burç Vural Ortaokulu da erkeklerde bütün maçlarını kazanarak şampiyon oldu.
Her iki takımın antrenörlüğünü Oğuz Aydın üstlenirken, Burç Çukurova Ortaokulu adına; Çağla Yağmur Konur, Aleyna Sakın, Damla Hatun Çınar, Nurhayat Kıyak ve Zeynep Kara, Burç Vural Ortaokulu adına ise Ömer Bilgihan Özen, Mustafa Akdemir ve Berşan Uslular 4 gün süren turnuvayı birinci olarak tamamladı. Burçlu öğrenciler kuplarını Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin elinden aldı.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise şampiyonluk kupası kazanan öğrencilerini tebrik etti. Burç Okulları olarak 28-30 Mart tarihleri arasında Malatya’da yapılacak grup müsabakalarında Adana’yı temsil edeceklerini belirten Sultan Sözeri, öğrencilerinin gurup maçlarından da şampiyon olarak çıkacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti. Kurum olarak okul derslerinin yanı sıra sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirten Sözeri, “Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlarken sadece okul derslerini öğretmiyoruz. Sağlıklı yaşamayı ve topluma ya da çevreye nasıl faydalı olurlar, bunları da öğretiyoruz. Sağlık yaşamın yolu da spor yapmaktan geçiyor. Ayrıca spor çocuklarımızın hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi için çok önemli. Bu nedenle okul olarak spora büyük önem veriyoruz ve kazandığımız bu kupalar ile de emeğimizin karşılığını alıyoruz.” dedi.