FIFA Başkanı Sepp Blatter, İsviçre'deki 65. FIFA Kongresi'nde beşinci kez başkan olmasından 4 gün sonra bugün istifa ettiğini açıkladı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, İsviçre'nin FIFA merkezinde düzenlediği bir basın toplantısında istifa ettiğini duyurdu. FIFA'dan ayrılmaz şekilde bir hayat yaşadığını aktaran 79 yaşındaki Blatter, kendisi için futbolun büyük bir spor olduğunu söyledi. FIFA ve futbol için sadece en iyisini yapmak istediğinin altını çizen Blatter, seçimi kazandığını; ancak FIFA'nın zorluklarının bitmediğini söyledi.

Blatter konuşmasında, FIFA'nın derin bir revizyona ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Bütün dünya futbolundan, fanlarından, oyuncularından, futbol seven onun için nefes alan ve yaşayan insanlardan bir görev aldığını hissetmediğini aktaran Blatter, görevi bırakmaya karar verdiğini söyledi. Blatter yeni seçim olana kadar FIFA başkanı olarak görevlerini yerine getireceğinin altını çizdi. Bir dahaki kongrenin 13 Mayıs 2016 tarihinde Meksika'nın başkenti Meksiko'da yapılacağını hatırlatan Blatter, İcra Komitesi'ni ilk fırsatta halefini belirlemek ve acilen seçimlerin yapılması için olağanüstü kongre yapmaya çağırdı.

Blatter, Zürih şehrinde gerçekleştirilen 65. FIFA Kongresi'nde FIFA'ya bağlı 209 federasyonun katıldığı seçimde, ilk turda rakibine 133'e 73 üstünlük sağlamıştı. İkinci tur oylaması öncesi, Prens El-Hüseyin'in yarıştan çekilmesiyle Sepp Blatter, 17 yıldır başkanlığını yürüttüğü FIFA'da beşinci kez başkan olarak seçilmişti.

Bilindiği gibi seçim için FIFA Delegeleri'nin İsviçre'nin Zürih şehrinde toplandığı gün FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle geçen hafta açılan soruşturmanın gölgesinde düzenlenen kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

17 yıldır FIFA başkanlığını yürüten Blatter, geçtiğimiz hafta Ali bin El Hüseyin ile seçim yarışına girmiş ve Ürdün Prensi Hüseyin'in 2 turda çekilmesiyle yeniden başkan seçilmişti.