Bursaspor’da önceki gün yapılan 51. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu için devir teslim töreni yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün Bursaspor'un yıldızlarını transfer etmek için girişimde bulunurken, Bölükbaşı, "Kadroyu bozmayacağız, hocamızla da devam etmek istiyoruz." dedi.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Genel Kurul Divan Başkanı İlhan Parseker, "Tüzüğümüzün 18/1 maddesi ve 4.bendine göre 16 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulumuzda 1119 oyla Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetim kurulu seçildi. Genel Kurul Divanı olarak Başkan Recep Bölükbaşı’na mazbatasını takdim ediyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum. Önemli olan oy sayısına bakılmaksızın yeni yönetime destek olmak. Bir tek Bursaspor’umuz var. Bursaspor’umuzun başarısı için hep beraber çalışmalıyız. Bursaspor bu şehrin çok büyük markasıdır. Bursaspor’un başarılı olması Bursa’da yaşayan işadamından çalışanına fayda sağlayacaktır." dedi.

KADROYU BOZMAYACAĞIZ; HOCAMIZLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Parseker'den sonra konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, öncelikli hedeflerinin Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe'yi yenmek olduğunu söyledi. Recep Bölükbaşı, şunları kaydetti: "Allah izin verirse Fenerbahçe maçında tur atlarız inşallah. Sonra da hocamızla görüşeceğiz. Futbolcularımızla tek tek görüşeceğim. Hepsiyle, yerli yabancıyla. Onlara çok teşekkür ediyorum, yıl içerisinde o sıkıntıları onlara yansıttık, yansıtmamamız gerekirdi. Ama maalesef o süreç öyle geldi. Ama bundan sonra süreç sıkıntılı olsa bile kesinlikle yansıtmayacağız. Kadroyu bozmak istemiyoruz, hocamızla devam etmek istiyoruz. Hocayla anlaştıktan sonra transferle ilgili görüşmelere çok sıkı gireceğiz. Eski ve yeni yönetim ve başkan adaylarıyla birlikte çalışacağız."

Basın mensuplarının yanlışlarını söylemelerini anlayışla karşıladıklarını ancak yargılamalarına izin vermeyeceklerinin altını çizen Bölükbaşı, "Elbette, yanlışlarımızı söyleyeceksiniz, 2009-2010’da şampiyonluk fotoğrafını yeniden oluşturalım, o bayrağı İstanbul Boğazı’na asalım, tekrar Avrupa kulüplerini buraya getirelim, biz oraya gidelim. Bundan herkes hoşnut. O zaman birlik olalım. Allah yardımcımız olsun, kolay bir iş değil, dört dörtlük de değiliz, on onluk da değiliz, eksikliklerimizi hep beraber tamamlayacağız ama büyük Bursaspor’u hep birlikte oluşturacağız. Basın mensuplarının eleştirilerine, önerilerine her zaman eyvallah ama yargılanmasına hayır yargılayamazsınız. Bunu bir araya geldiğimizde daha iyi anlatırız." şeklinde konuştu.

Görev dağılımı içerisinde basın sözcülüğü görevini kimse tevdii etmeyeceğini hatırlatan Bölükbaşı, şöyle devam etti: "Basın sözcülüğünü ben devam edeceğim ama bütün arkadaşlarım zaman içerisinde basın sözcüsü olacak. Çıkacak yönetim kurulu adına açıklama yapacak. Çok farklı olacak. Basın sözcülüğünü içimizde döndüreceğiz. Yeni seçilmiş gibi heyecanlıyım. Ben biraz daha geride kalacağım,ş arkadaşlarım daha çok çalışacak. Bursaspor olarak yükseklerde olan çıtayı daha da yükseklere çekmemiz lazım, şampiyonluk kupaları almamız lazım, Türkiye kupaları almamız lazım, bunları yapabilecek güçteyiz. Eğer çalışırsak. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak o gücü bizde görüyorum. Allah utandırmasın."

Recep Bölükbaşı'nın yönetimi şu isimlerden oluşuyor; “Hasan Gülayan, Nihat Sapan, Mustafa Oran, Kemal Güler, Necmettin Kocaman, Hüseyin Akdemir, Ali Turan, Faruk Bakgör, Osman Malakçı, Halil Özyürek, Konuralp Yeşil, Ahmet Bozdemir, Ahmet Eraslan, Mustafa Vardar.”