Medicana Sivasspor, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Takımın başına Sergen Yalçın gelince takım kendine geldi. Oynayanlar, oynamayanlar kendisine çekidüzen verdi ve hemen puanlar gelmeye başladı ki ikinci yarının başı itibari ile 3´te 3 yaparak zaten alt çizgiden hızla uzaklaştık." dedi.
    11 yıldır Medicana Sivasspor'da başkanlık yaptığını kaydeden Başkan Mecnun Otyakmaz, başkanlığı süresince her zaman yeni teknik direktörlere şans vermeyi hedeflediğini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

    "İsmail Kartal, Bülent Uygun, Roberto Carlos gibi yeni isimleri Türk futboluna heyecan getirecek, yeni bilgi akışını sağlayacak teknik direktörlere şans vermek hep bizim hedefimiz oldu. Hedeflerimden bir tanesi de Sergen hocaydı. Ben genelde maçları izlerken kimlerin başarılı hoca olabileceğini ileriki dönemlerde kimlerle çalışabileceğimizi hep düşünürüm. Sergen Hoca da bunlardan bir tanesiydi ama Gaziantepspor benden önce davrandı,geçtiğimiz yıl birlikte çalıştılar. Şimdi bizimle beraber. Yani yeni ve genç hocalara şans vermekten mutluluk duyuyorum."

SERGEN YALÇIN, GELİNCE TAKIM KENDİNE GELDİ

    Kulübün resmi sitesinde yer alan habere göre, ligde bu sezon geride kalan 26 haftayı değerlendiren Başkan Otyakmaz, "Sivasspor'da bugün itibari ile 30 puanın çok daha üzerinde olma potansiyeli vardı. Maalesef bazı futbolcularımızın ayaklarının yere basmaması, belki Roberto Carlos'un dünya kupasında yorumculuk yapması ligden kendisini uzak tutması, bizim ilk 11'imize aşırı güvenmemiz, biraz da ekonomik kaygıları gözeterek yeni transferlerimizin maliyetini biraz ucuz tutmaya çalışmamız bizim hatamız olarak yorumlanabilir. Ancak Sergen Yalçın gelince takım kendine geldi. Oynayanlar, oynamayanlar kendisine çekidüzen verdi ve hemen puanlar gelmeye başladı ki ikinci yarının başı itibari ile 3'te 3 yaparak zaten alt çizgiden hızla uzaklaştık. Daha sonra Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Rizespor 4'lü grubundan 1 puan çıkartabildik ama Beşiktaş ve Galatasaray maçları herkesin hatırındadır sanırım çok üstün oynamamıza rağmen maalesef kazanamadık. Bazen futbolda oluyor kontrolünüzden çıkıyor her şey. Ama ondan sonra da toparlanmasını bildik ve son iki haftada iki galibiyet aldık. Bundan sonra ki iki karşılaşmanın da içeride olduğunu düşünürsek bu seriyi uzatmayı planlıyoruz. İlk 10 içerisinde ki grupta yükselmek istiyoruz" diye konuştu.

CİCİNHO, ÇOK BÜYÜK BİR PROFESYONEL

Bazı kulüplerin takımlardaki oyuncuların motivasyonunu bozmak için taktik gereği transfer teklifinde bulunduğunu ancak Türk futbolcuların bunu kaldıramayarak performanslarında düşme görüldüğüne vurgu yapan Medicana Sivasspor Başkanı Otyakmaz, şampiyonluğa oynadıkları zamanda bu tür şeyler yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
    “Başarılı Anadolu kulüplerinin oyuncuları her zaman bu tür teklifleri alabiliyor ama dereyi geçerken bu tekliflerin yapılması belki çok şık olmamakla birlikte doğanın tabiatına da aykırı değil. Futbolcularımız bunu kaldırabilecek düzeyde değil maalesef. Özellikle genç Türk futbolcular. Bu sezon Cicinho'ya çok ciddi teklifler gelmişti ama Cicinho çok büyük bir profesyonel olduğu için bu tür tekliflerden hiç etkilenmedi ve oyununu devam ettirebiliyor. Cicinho'un hem insanlığını, hem futbolunu, hem takıma katkısını, hem problem çıkartmamasını seviyorum hem de elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştığını görüyorum ve takdir ediyorum"

    Fenerbahçe takımını taşıyan otobüse yapılan saldırıyı da kınayan Mecnun Otyakmaz, "Renklerin burada hiç bir önemi yok. Bu tür şiddet olaylarının hem ülkemiz hem de Türk futbolu açısından hem de ülkemizde ihtiyacımız olan huzurun gelmesi açısından hem de dünya futboluna karşı sorumluluğumuzdan dolayı kötü olaylar olduğunu söylemek gerekiyor. Trabzon'da 3-2 kazandığımız ve Trabzonspor'u elediğimiz maçta kalecimiz Ertuğrul'un kafası yarıldı. Sahaya yüzlerce şey atıldı. Futbolcularımıza saldırılmaya çalışıldı. Biz bu konular büyümesin olaylar Fenerbahçe'nin yaşadığı olay noktasına gelmesin düşüncesiyle olayı büyütmedik ama basınımızda bir iki ufak Ertuğrul'un başına bir şeyler isabet etti haberinden başka doğru düzgün kamuoyu da oluşmadı. Bazı şeyleri görmezden gelirseniz yarın bu noktaya gelebilir." diyerek sözlerini tamamladı.