Medipol Başakşehir, Kayseri Erciyesspor'dan Cenk Ahmet Alkılıç ile 2+1 ve 20 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Musa Muhammed ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine yönetim kurulu üyeleri Mustafa Saral ve Mesut Altan da katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Saral, gelecek sezon üç kulvarda mücadele edeceklerini ifade ederek, "42 ile 50 maç oynayabilecek bir kadro oluşturmak üzere yola çıktık." dedi.

Fenerbahçe'yle yollarını ayıran Emre Belözoğlu hakkında basında yer alan iddiaların sorulması üzerine de Saral, "Kulüp olarak Emre Belözoğlu ile herhangi bir görüşmemiz olmadı." diye konuştu.

Fenerbahçe'den ayrılan bir diğer oyuncu Bekir İrtegün'le anlaştıklarını diye getiren Mustafa Saral, sağlık kontrollerinden geçen tecrübeli futbolcu ile yarın basın önünde sözleşme imzalayacaklarını vurguladı.

Mesut Altan ise hem Cenk Ahmet Alkılıç'ın hem de Musa Muhammed'in Medipol Başakşehir'e hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah önümüzdeki sezon herhangi bir sakatlık olmadan kulübümüze sağlıklı bir şekilde hizmet ederler." şeklinde konuştu.

CENK AHMET ALKILIÇ: UEFA'DA OYNAYACAK OLMAMIZ TERCİH ETMEMDE BÜYÜK ETKEN OLDU

Yeni transferler Cenk Ahmet Alkılıç ise, lacivert turunculu kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Transferde emeği olan herkese teşekkür ederim. İyi bir ortamımız var. Yeni sezon hazırlıklarına başladık ve çok da iyi çalışıyoruz. İnşallah bunun meyvelerini hem ligde hem de Avrupa'da kazanacağımız başarılarla alırız." dedi.

Medipol Başakşehir'in gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olmasının kendi kariyeri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki futbolcu, "Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarında mücadele edecek olması, burayı tercih etmemde büyük bir etken oldu. İlk defa oynayacağız UEFA Avrupa Ligi'nde. İnşallah da başarılı olacağız." diye konuştu.

Nijeryalı Musa Muhammed ise çok sevinçli olduğunu vurgulayarak, "Allah'a şükürler olsun ki, bu kulübe transfer oldum. Genç bir oyuncunun kariyerine başlangıç aşamasında gidebileceği önemli bir kulübe transfer oldum. Ben de genç bir oyuncu olarak burada gelişeceğime inanıyorum. Güzel bir proje ve inşallah bu takımla beraber çok başarılı olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.